21 берез. 2015 17:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

44

0

Відтепер до стажу вінничан зараховуватиметься і служба у війську

Відтепер до стажу вінничан зараховуватиметься і служба у війську

 Порошенко підписав закон


Відтепер до стажу вінничан зараховуватиметься і служба у війську

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо зарахування часу перебування на військовій службі до робочого стажу.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Підписаний закон «Про внесення зміни до статті 8 закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» визначає, зокрема, що час перебування громадян України на військовій службі зараховується до стажу роботи.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла відповідний закон № 242-VIII 5 березня 2015 року.

Як зазначається у законі, час перебування на строковій військовій службі, а також служби у війську в особливий період зараховуються до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову на строкову військову службу, на військову службу в особливий період, що оголошується відповідно до закону України «Про оборону України», особа навчалася за фахом у професійно-технічному навчальному закладі, працювала за професією або займала посаду, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

При цьому час навчання ПТУ та проходження строкової служби в особливий період не повинен перевищувати наявного стажу роботи, що дає право на пенсію.

ВИННИЦА.info