2 верес. 2021 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

67

0

Відвідування прокуратури та обшуки підрядників: як відбувається будівництво Подільського мосту

Відвідування прокуратури та обшуки підрядників: як відбувається будівництво Подільського мосту

Нині у всіх службових приміщеннях, а також за адресами проживання учасників робіт тривають обшуки


16 серпня поступила новина про те, що працівники Київської міської прокуратури здійснили обшук Департаменту транспортної інфраструктури, а також у замовників, виконавців і підрядників, які мають відношення до проектування та зведення Подільського мосту.

Що відомо про будівництво Подільського мосту?

Як повідомляється на новинному порталі novynarnia.com, Окружна прокуратура Подільського району із залученням працівників Національної поліції відкрила кримінальне провадження через проблеми будівництво Подільського мостового переходу.

Міст через Дніпро, проектування якого почалося ще у 2017 році, мав бути побудований у 2020 році. Проте процес «заморозився», що в свою чергу стало причиною втрати коштів.

Саме за фактом привласнення грошей територіальної громади, а також через неналежне виконання службових обов'язків було проведено ретельний обшук у приміщенні Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, а також:

  • у комунальному підприємстві Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва»;
  • у державному підприємстві «Укрдержбудекспертиза».

Завітали правоохоронці і до підрядних організацій та генерального підрядника. Обшуки проводилися згідно з ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 367 ККУ.

Як з’ясовано в результаті вивчення інформації, зазначене вище комунальне підприємство ще в 2017 році уклало договір щодо будівництва мостового переходу з компанією Еко-Буд-Трейд. Влітку 2020 року було підписано акт приймання завершених напередодні будівельних робіт. Проте, як зазначають експерти, будівельно-технічна експертиза показала, що усі необхідні згідно з технологічними картами роботи на об'єкті не проводились. Це стало причиною збитків розміром в 4,5 мільйонів гривень.

Наразі у всіх службових приміщеннях, а також за адресами проживання учасників робіт тривають обшуки.

Причиною обшуку став ретельний огляд будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро в Києві, який прокуратура Києва спільно з Департаментом стратегічних розслідувань НПУ (Національна поліція України), заручившись відповідно постановою слідчого судді, провели за попереднього місяця. Кримінальне провадження на Департамент транспортної інфраструктури КМДА, а також компаній-підрядників було відкрите по факту службової недбалості, привласнення коштів та розтрати майна.