5 квіт. 2021 10:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

99

0

Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон

Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон

Ідея навчити пенсіонерів їздити на муніципальних велосипедах у територіальному центрі соціального обслуговування виникла торік.


Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон

Прогулянки на велосипедах представники територіального центру влаштовують чотири рази на тиждень. Катаються переважно у скверах та малолюдних місцях. Профінансували придбання двоколісних місцеві меценати та рада, аби заохотити вінницьких бабусь та дідусів не сидіти на місці. Яке воно життя на пенсії бачили журналісти Вінниця.info.

У кросівках, спортивних костюмах та з гарним настроєм команда друзів 60 + вирушає на традиційні велопокатушки містом. Командир пенсійного батальйону Микол Сидорук встановлює темп прогулянки та маршрут. За ним, один за одним прямують велосипедисти.

Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон

«Треба рухатись. Як людина сидить у чотирьох стінах і куняє,то їсть, то спить - це не життя. Це виживання. А треба йти межи люди, кататись. Є чим зайнятись, головне не лінуватись»,- розповідає підопічний територіального центру Микола Сидорук.

Ідея навчити пенсіонерів їздити на муніципальних велосипедах у територіальному центрі соціального обслуговування виникла торік. Безкоштовні заняття для пенсіонерів вдалося організувати завдяки виграшу у грантовому конкурсі «Проєкт «Старість в радість – залишаймося активними і після 60». Головна мета якого - оздоровити пенсіонерів.

Пенсіонери кажуть, катаються у малолюдних місцях – переважно у скверах. Аби прогулянки були веселіші, беруться наспівувати українські пісні.

Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон - фото 2

«Ми стараємось не їздити містом, хоча у нас зручні вело доріжки. Але ми їдемо лісопарком, де повітря свіже, де пташечки співають. Ми просто балдіємо», - ділиться враженнями підопічна територіального центру Ірина Шовкопляс.

Пенсіонери планують влаштовувати велопрогулянки чотири рази на тиждень, щонайменше по дві години на день. Головне, кажуть, аби дозволила погода.

Вік - то лише цифра: у Вінниці пенсіонери відкрили велосезон - фото 3

«Їзда на велосипеді є найкращими ліками для здоров’я, зміцнює серцево-судинну систему, рятує від головного болю, укріплює м’язову та нервову систему», - розповідає Валентина Мурнова медична сестра територіального центру.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info