10 серп. 2017 17:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

81

0

Виконком міської ради підтримав кандидатуру Раїси Панасюк на звання «Почесний громадянин Вінниці»

Виконком міської ради підтримав кандидатуру Раїси Панасюк на звання «Почесний громадянин Вінниці»

 Міська рада схвалила рішення «Про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Вінниці» Раїсі Панасюк


Виконком міської ради підтримав кандидатуру Раїси Панасюк на звання «Почесний громадянин Вінниці»

 10 серпня на черговому засідання виконавчого комітету міської ради було схвалене рішення «Про присвоєння звання «Почесний громадянин м.Вінниці» Раїсі Панасюк.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

Її кандидатуру подала на розгляд членів виконкому комісія з розгляду матеріалів про присвоєння цього звання, врахувавши результати соціологічного опитування серед вінничан, проведеного минулого тижня.

Раїса Панасюк – Голова правління громадської організації «Гармонія», ініціатор та засновник однойменного центру реабілітації молоді з фізичними обмеженнями, натхненник проекту служби перевезення людей із візками, а з минулого року – уповноваженою з прав людей з інвалідністю Кабінету Міністрів України.

Ще в 2003 році з ініціативи Раїси Панасюк у Вінниці вперше в Україні була розпочата системна робота щодо створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю. У 2008-му міською радою була затверджена перша муніципальна програма «Місто Вінниця - зручне для всіх». Її метою стало створення умов щодо безперешкодного доступу людей з обмеженими функціональними можливостями до об’єктів інфраструктури міста, в тому числі місць роботи та відпочинку, загального користування, лікувально-реабілітаційних, спортивних, культурних центрів, зупинок громадського транспорту тощо, а також до інших видів соціального сервісу та соціальних послуг. І ця робота у Вінниці триває.

Остаточне рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м. Вінниця» Раїсі Панасюк приймуть депутати міської ради під час чергового засідання сесії 18 серпня.

Нагадаємо, що першочергово на присвоєння почесного звання висунули 14 осіб. Потім кандидатів стало 12.

Минулого року у Вінниці не обирали Почесного громадянина. А у 2015-му звання отримав співак Віктор Бронюк.

Вiнниця.info