16 квіт. 2018 14:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

151

0

Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn

Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn

 Міжнародний оперний фестиваль на Вінниччині включає дитячу програму 


Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn

 В рамках Міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn, який вдруге проведуть на території палацу Потоцьких в Тульчині, підготували програму для дітей. Діткам покажуть виставу з ляльками-велетнями, встановлять 3-D декорації, селфі-зони та організують спеціальні екскурсійні програми.

Про це під час прес-конференції 16 квітня розповіли організатори фестивалю.

«Після того як ми отримали багато відгуків від оперного фестивалю 2017 року, ми зрозуміли, що нам необхідний дитячий компонент. Ми багато часу шукали дитячу виставу і радію, що саме наш Академічний ляльковий театр і училище культури ім.. Леонтовича запропонували такий проект. Коли ми почали спілкуватись з Ларисою Білозір стосовно дитячої опери «Коза-Дереза», у нас виникла ідея запропонувати спеціальну програму для дітей», - говорить директор фестивалю Ірина Френкель.

Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn

Щоб зацікавити діток, для них проведуть вікторину. Заповнивши електронну форму на сайті https://operafest-tulchyn.blogspot.com з 20 квітня до 15 травня та надавши відповідь на 5 – 6 простих питань, учасники отримають запрошення на фестиваль.

«Для мене особисто є важливою поява дитячого компоненту в програмі Operafest Tulchyn. Діти хочуть інерактиву та цікавинок. Ми вирішили влаштувати цей інтерактив. Окрім того, що діти зможуть долучитись до високого мистецтва, будуть селфі-зони, дитячі зони, екскурсії в Леонтович арт-квартал, екскурсії до просторової інсталяції «Мелодія пісні Щедрик». Щоб зацікавити дітей, ми вирішили розробити вікторину. Так фестиваль відвідає більше тисячі діток. Для них будуть місця в партері на дитячу оперу. Сподіваюсь, ми зможемо доторкнутись до сердець дітей і привити їм любов до опери», - говорить Лариса Білозір.

Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn - фото 2 

Дитяча музична вистава «Коза-Дереза» за мотивами однойменної дитячої опери Миколи Лисенка демонструватиметься 9 червня о 16.00 годині.

Опера написана 130 років тому видатним українським композитором Миколою Лисенко, який став творцем першої дитячої опери не лише в українській музиці, а й загалом у світі.

У спільній постановці вінницьких лялькарів і хорового колективу та оркестру Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича глядачів чекає зустріч не лише із Козою, Лисичкою, Зайцем, Вовком, Ведмедем та Раком, а й із Пасічником - нащадком козака-характерника!

Режисер-постановник – заслужений артист України Олександр Кузьмин.

Диригент - заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко.

Художній керівник постановки – заслужений діяч мистецтв України Олександр Свіньїн.

Виконавці:

  • артисти Вінницького академічного обласного театру ляльок (директор театру - заслужений працівник культури України Михайло Байдюк),
  • хоровий колектив та оркестр Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича (в. о. директора училища – Алла Москаленко).

Вікторини, нові локації та екскурсії: дитяча програма Operafest Tulchyn - фото 3

Нагадаємо, Вiнниця.info публікувала програму фестивалю. Коли і як курсуватимуть автобуси на фестиваль детальніше за посиланням ТУТ.

Вiнниця.info