18 лип. 2013 18:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

54

0

Вілкул пообіцяв «завалити» Вінницю новим комунальним транспортом

Вілкул пообіцяв «завалити» Вінницю новим комунальним транспортом

Для придбання 40 нових автобусів та 30 нових тролейбусів уряд надасть міській владі державні гарантії на 113,5 млн грн.


Вілкул пообіцяв «завалити» Вінницю новим комунальним транспортом

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул заявив, що Вінниця за підтримки держави придбає 40 нових автобусів та 30 нових тролейбусів.

Про це поінформували УНІАН у прес-службі віце-прем’єра.

«В рамках Програми активізації економіки уряд надає системну підтримку місцевим громадам для оновлення парку громадського транспорту. Зокрема, уряд підтримав проект Вінницької міської ради з оновлення рухомого складу автобусного та тролейбусного парків у Вінниця», - сказав Вілкул.

Він зазначив, що в рамках проекту за державної підтримки до кінця року Вінницькою міською радою буде придбано 40 нових автобусів та 30 нових тролейбусів на загальну суму понад 113,5 млн грн.

«Для придбання цих транспортних засобів уряд надає Вінницькій міській раді гарантії для отримання довгострокового кредиту на 10 років. Повернення кредиту буде здійснюватися за механізмом співфінансування державного та місцевих бюджетів по схемі 50/50. Тобто 50% кредиту буде повертати держава і ще 50% - буде повернуто за рахунок коштів бюджету м. Вінниця», - сказав Вілкул.

Він зазначив, що реалізація таких проектів – це приклад ефективної співпраці центральної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. 

Вілкул також зазначив, що для реалізації цього проекту замовлення на нові автобуси та тролейбуси буде розміщено на вітчизняних підприємствах після проведення тендеру. 

«Імпортозаміщення шляхом підтримки вітчизняного виробника – це потужний імпульс для розвитку національної економіки. А це означає відкриття в Україні нових виробництв, розробка нових технологій, створення нових робочих місць та підвищення заробітних плат», - сказав він.

Нагадаємо, що фінансово-кредитна рада Кабінету Міністрів вибрала 2 проекти з розвитку транспортної інфраструктури у Вінниці на умовах надання держгарантій.

У червні Вінницька міська рада вирішила залучити в 2013 році 149,9 млн гривень кредитів під державні гарантії.

ВИННИЦА.info


0
0