24 лют. 2015 09:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

35

0

Вінничан кличуть на генеральне прибирання 25 квітня

Вінничан кличуть на генеральне прибирання 25 квітня

 В області пройде акція «Зробимо Україну чистою!»


Вінничан кличуть на генеральне прибирання 25 квітня

 На Вінниччині йде підготовка до проведення в області п’ятої Всеукраїнської соціальної акції «Зробимо Україну чистою! – 2015».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

Заступник начальника управління у справах сім’ї , молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна, запевнила присутніх, що виконавча влада всіляко сприятиме проведенню в області щорічної Всеукраїнської соціальної акції «Зробимо Україну чистою!» на високому рівні.

«Акція «Зробимо Україну чистою!-2015» покликана не тільки залучити щонайбільше свідомих громадян до прибирання свого міста чи селища від сміття, а також виховувати відповідальність кожного українця за навколишнє середовище, в якому ще жити майбутнім поколінням наших співвітчизників»,- підкреслила Наталя Заболотна.

За визначенням координатора обласного етапу акції «Зробимо Україну чистою!-2015» Вероніки Авдєєвої , головними її напрямками є еко-виховання, благоустрій та правильне поводження з відходами.

Вона також повідомила, що цьогоріч Україна проводить дану екологічну акцію як повноправний учасник загальносвітового руху “Let’s do it, world”, що об’єднує понад 11 мільйонів людей в 112 державах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні. Тож усі бажаючі можуть долучитись до наймасштабнішого прибирання країни 25 квітня 2015 року.

В проекті беруть участь громадські організації, комерційні та не комерційні, компанії і державні підприємства, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності.

У рамках проекту відбудеться Всеукраїнський екологічний фестиваль чистоти, під час якого у різних куточках України пройдуть велопробіги, еко – квести, перегляд «зелених» фільмів, висадження дерев та квітів, благоустрій майданчиків, еко – форуми, майстер – класи, та щорічний Всеукраїнський флешмоб з найбільшої кількості зібраного сміття за 1 секунду.

Впродовж двох тижнів буде визначено локації прибирання під час акції 25 квітня. Департаменти екології і житлово-комунального господарства та інфраструктури ОДА забезпечать вивезення зібраного та посортованого сміття.

Вінничан закликають долучатись до всесвітнього руху за чистоту нашого довкілля!

ВИННИЦА.info