2 жовт. 2015 15:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

31

0

Вінничан просять здати нелегальну зброю і уникнути покарання

Вінничан просять здати нелегальну зброю і уникнути покарання

  З 1 по 31 жовтня на території Вінницької області триватиме місячник добровільної здачі зброї


Вінничан просять здати нелегальну зброю і уникнути покарання

 З 1 по 31 жовтня на території Вінницької області триватиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки, що незаконно зберігаються населенням. Громадяни, які добровільно звернуться у міськрайвідділи внутрішніх справ за місцем проживання з метою здачі зброї, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Про це інформує СЗГ УМВС Вінниччини.

Незаконне придбання або зберігання громадянами вогнепальної мисливської зброї, тягне за собою адміністративну відповідальність та покарання у вигляді штрафу в розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Санкція статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

За словами начальника дозвільної системи та ліцензування УМВС Олега Кучера, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здасть міліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він матиме можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

ВИННИЦА.info