30 трав. 2011 10:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

60

0

Вінничан стращатимуть наслідками куріння

Вінничан стращатимуть наслідками куріння

31 травня на Вінниччині пройдуть акції, присвячені відзначенню Всесвітнього дня без тютюну.


Вінничан стращатимуть наслідками куріння

31 травня на Вінниччині пройдуть акції, присвячені відзначенню Всесвітнього дня без тютюну.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької обласної державної адміністрації.

Про необхідність проведення Всесвітнього дня без тютюну заступник головного лікаря Вінницького обласного наркологічного диспансеру «Соціотерапія» Наталія Щербак розповіла, що тютюнопаління це хвороба, така сама, як алкоголізм та наркоманія. І основною проблемою є те, що люди не усвідомлюють необхідності лікування такої хвороби.

У свою чергу начальник відділу молодіжної та гендерної політики управління у справах сім‘ї та молоді облдержадміністрації Наталя Заболотна зазначила, що молодь має вести здоровий спосіб життя і активна молодь обирає життя без тютюну, а також відмітила, що раніше курити було модно, а наразі модно НЕ курити.

Дмитро Слободянюк, голова Студентського Парламенту Вінниччини ознайомив присутніх з планом заходів, які відбудуться 31 травня у м. Вінниці. Він зазначив, що у цей день волонтери будуть пропонувати курцям потримати «легені курців» (препарати з патанатомічного музею медуніверситету). У рамках акції на 1-му поверсі ТРЦ «Магіцентр» запланована фотовиставка, яка порівняє життя курців та людей вільних від паління. В кожному вищому навчальному закладі міста буде проводитись збір підписів «За життя без цигарок». А на останок о 17:30 у сквері Козицького заплановано флеш-моб «Курці вбивці та самогубці», де молодь покаже, що відбувається з «пасивними» курцями та, врешті, з самими курцями.

ВИННИЦА.info

0
0