25 листоп. 2015 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

49

0

Вінничан заманювали у магазини шкільної форми неправдивою рекламою

Вінничан заманювали у магазини шкільної форми неправдивою рекламою

 Підприємець припинив поширення неправдивої інформації


Вінничан заманювали у магазини шкільної форми неправдивою рекламою

 Вінницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції в діях фізичної особи-підприємця Чорної О.А.

Про це інформує прес-служба Антимонопольного комітету Вінниччини.

Підприємець через розміщені у трамваях місті Вінниці рекламні матеріали поширював інформацію про найкращі ціни на шкільну форму в бутіках, розташованих в торговому центрі «4 сезони» та муніципальному ринку м. Вінниці, де здійснює господарську діяльність.

Як встановило Відділення за результатами дослідження, підприємець самостійно розробив рекламу.

Проте інформації, які підтверджують достовірність поширеної інформації, на вимогу Відділення надати не зміг.

Отже, поширюючи в Рекламі недостовірну інформацію внаслідок обраного способу її викладення стосовно найкращих цін на шкільну форму, ФОП Чорна О.А. могла ввести в оману осіб, що ознайомились з цією рекламою, та вплинути на наміри невизначеного кола осіб щодо придбання зазначених товарів саме у цього підприємця, і, відповідно, підприємець може посилювати свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а завдяки поширенню неправдивої інформації.

Після втручання Відділення підприємець припинив поширення недостовірної інформації та зобов’язався врахувати в подальшій господарській діяльності.

ВИННИЦА.info