21 берез. 2018 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

99

0

Вінничан запрошують на безкоштовне обстеження на туберкульоз

Вінничан запрошують на безкоштовне обстеження на туберкульоз

 вінничани зможуть безкоштовно пройти обстеження на туберкульоз. 


Вінничан запрошують на безкоштовне обстеження на туберкульоз

 22 березня вінничани зможуть безкоштовно пройти обстеження на туберкульоз.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

У четвер з 9:15 до 15:00 біля адмінбудівлі міської ради стоятиме флюрографічний автобус, у якому кожен бажаючий зможе пройти обстеження. Флюорографію будуть робити безкоштовно. Захід приурочений до Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, профілактичні флюорографічні обстеження є дуже важливими для раннього виявлення туберкульозу.

«На жаль, багато людей не досить уважно ставляться до свого здоров’я. Туберкульоз має багато симптомів, в більшості вони неспецифічні. Ознаки хвороби залежать від її форми, місця локалізації патологічного процесу, а також від індивідуальних особливостей організму хворої людини», – каже Олександр Шиш.

Хвороба тривалий час може протікати безсимптомно або ознаки її будуть виражені незначно. Час втрачається, а хвороба прогресує, переходить в інші більш складні форми, які важко піддаються лікуванню. Тому лікарі наголошують на тому, що дуже важливо робити флюорографічні обстеження.

Нагадаємо, що такі обстеження можна пройти і в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання.

Вiнниця.info