8 листоп. 2016 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Спорт
0

66

0

Вінничан запрошують на двокілометровий марафон

Вінничан запрошують на двокілометровий марафон

 Відзначатимуть День боротьби з пневмонією 


Вінничан запрошують на двокілометровий марафон

Втекти від хвороб та загартувати імунітет пропонують громадські активісти Вінниці. 12 листопада світ відзначає День боротьби із пневмонією. Долучитися до цієї події пропонують і всім охочим городянам та гостям міста. Від площі Василя Стуса по Хмельницькому шосе, 7 рівно о 14 годині стартує біговий марафон.

«Ми пропонуємо пробігти разом з нами від «Книжки» до вежі на Європейській площі (вул. Миколи Оводова, 20). Приєднатися до нас можуть усі бажаючі. Дорослі, діти, люди поважного віку. Дистанція приблизно два кілометри. Цією акцією хочемо привернути увагу не лише до профілактики та боротьби із такою серйозною хворобою, як пневмонія, а агітувати населення до здорового способу життя. Ми хочемо, аби в Україні жила здорова нація. Біг добре загартовує організм, розвиває легені, підвищує імунітет», - розповів організатор акції Роман Яковлев. 

За світовою статистикою щорічно у світі реєструється близько 155 млн випадків захворювання пневмонією у дітей; кожні 15-20 секунд одна дитина помирає. Ця хвороба стає причиною смерті приблизно 1,4 млн дітей віком молодше 5 років, що становить у світі 18 % всіх випадків смерті дітей цього віку.

Вінниця.info