28 берез. 2016 14:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

91

0

Вінничан запрошують на конкурс сатири та гумору

Вінничан запрошують на конкурс сатири та гумору

 31 березня вінничан запрошують на конкурс сатири та гумору «Вінницька гуморина» ім. А.П.Гарматюка


Вінничан запрошують на конкурс сатири та гумору

  31 березня о 11.00 у Вінницькій дитячій школі мистецтв відбудеться Х-й міський конкурс сатири і гумору «Вінницька гуморина» ім. А.П.Гарматюка. Він проходитиме у трьох номінаціях: читці, українські жартівливі пісні та весела палітра.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

У Вінниці вже 10 років поспіль проводиться міський конкурс сатири і гумору «Вінницька гуморина» ім. А.П.Гарматюка. Він традиційно відбувається наприкінці березня – початку квітня. Головними завданнями конкурсу є популяризація кращих зразків національної літератури у  жанрі гумору та сатири. А також – сприяння розвитку творчих здібностей юних вінничан та залучення кращих виконавців розмовного, вокального жанрів і живопису до  сатири і гумору.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях. Перша – «читці», у якій учасники декламуватимуть віршовані та прозові твори Л.Глібова, С.Руданського, О.Вишні, П.Глазового, А.Гарматюка, Л.Куцого і інших авторів. Друга номінація – «українські жартівливі пісні». Тут учасники виконують українські жартівливі народні та авторські пісні.

І третя – «весела палітра», у якій юні художники представлятимуть ілюстрації на твори відомих українських, у тому числі вінницьких, сатириків та гумористів, кумедні історії і пригоди з повсякденного життя, смішні шкільні історії, дружні шаржі, тощо. Творчі роботи юних художників буде презентовано на виставці малюнків «Весела планета». 

Загалом на участь у конкурсі подано понад 80 заявок учнів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, вихованців клубних установ, користувачів Вінницької ЦБС віком від 9 до 17 років.

ВИННИЦА.info