15 трав. 2017 17:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

61

0

Вінничан запрошують створити унікальний прототип сови – символу Міжнародного дитячого кінофестивалю

Вінничан запрошують створити унікальний прототип сови – символу Міжнародного дитячого кінофестивалю

У Вінниці проводять захід, щоб заохотити родинами створювати кіно та ходити дивитися його на великому екрані


Вінничан запрошують  створити унікальний прототип сови – символу Міжнародного дитячого кінофестивалю

У Вінниці з 27 травня по 4 червня проходить Міжнародний «Чілдрен Кіно Фест - 2017» . Наше місто одне з 20-ти по Україні, де триває подібний захід. Благодійний Фонд «NEZLAMNI.LIFE» ініціює провести фестиваль максимально цікаво та пізнавально для всіх глядачів. Як дорослих, так і дітей. Заохотити родинами створювати кіно та ходити дивитися кіно на великому екрані.

26 травня о 14:00 на території площі Європейської та кінотеатру «Родина» провести урочисте відкриття Фестивалю.

«Є бажання створити у приміщенні кінотеатру імпровізований музей історії кіно. Облаштувати ретро-експонати, старі афіші, показати фільм, який колись знімали у Вінниці. Запросити працівників, які в темі, щоб пояснити дітям про те, як раніше показували кіно. Запросити сучасних новаторів, які можуть продемонструвати, за яким принципом сьогодні можна кожному з нас робити власний кіно продукт», - каже директор кінотеатру «Родина» Галина Боднар.

На площу Європейська запрошують всіх охочих стати не лише глядачами, а й активними учасниками відкриття.  

«Чекаємо на музичні колективи, творчих людей. Так, як символ «Чілдрен Кіно Фест» є совеня Чарлі, можна провести для дітей майстер-класи виготовлення «совенят»: в’язаних,зшитих, зліплених з пластиліну, глини, випечених з тіста, намальованих, вирізаних з паперу. А потім Їх вислати авторам, які створили цьогорічні фільми, які і наповнюють Фестиваль. Така от може бути дяка від вінничан за подароване кіно», - зауважує організатор події Владислав Сірик.

Приєднатися до відкриття вже погодилися кілька організацій.

«Хочеться, щоб було чим більше ідей для створення прототипів совенята. Просимо подавати свої ідеї та ставати їх майстрами. Приходити на площу Європейську, ділитися своїми талантами з іншими.  На часі, є мережа магазинів вже готова пригощати гостей свята смаколиками. Майстриня з виготовлення імбирного печива розробляє дизайн совенятка Чарлі, щоб разом з дітворою створювати смачні сюрпризи з імбиром. До того ж, салон краси буде робити цікаві манікюри із зображенням пташки. Приємно відзначити, що Фестиваль цього року має охопити всю Вінниччину. Одними з головних глядачів фільмів стануть вихованці з інтернатів по області», - зауважила співорганізатор відкриття Людмила Станіславенко, засновник «Благодійного Фонду Людмили Станіславенко».

На гостей відкриття чекає безліч сюрпризів.

«По плану будемо знімати кіно. Справжнє, яке змонтуємо. Для дітей це стане гарним поштовхом для того, щоб і вони проявили свої таланти. І за час літніх канікул створили свій кіно-шедевр. А восени, ми зберемо всі роботи та нагородимо дітлахів», - додає фотограф Костянтин Ревуцький.

З 27 травня по 4 червня у кінотеатрі «Родина» відбудуться покази стрічок «Чілдрен Кіно Фест - 2017».  Всі вони відбудуться о 9:30 ранку:

27 травня - «Життя кабачка» 8+, 66 мин.

28 травня - «Хлопчик у золотих штанях» 6+, 99 мин.

29 травня - «Люблю тебе, мамо»  12+, 83 мин.

30 травня - «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу»  7+, 98 мин.

31 травня - «Вперед, до школи!»  5+, 76 мин.

1 червня - «Маленький монстр»  4+, 72 мин

2 червня - «Микита Кожум'яка» 5+, 85 мин.

3 червня - «Люм'єр!» 10+, 90 мин.

4 червня -  «Лапа» 7+, 92 мин.

Вінничан запрошують  створити унікальний прототип сови – символу Міжнародного дитячого кінофестивалю

Вінниця.info