8 серп. 2018 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

100

0

Вінничанам дали відповідь на петицію, в якій йдеться про будівництво висоток на Коріатовичів

Вінничанам дали відповідь на петицію, в якій йдеться про будівництво висоток на Коріатовичів

 Заборонити будувати висотки на вулиці Князів Коріатовичів


Вінничанам дали відповідь на петицію, в якій йдеться про будівництво висоток на Коріатовичів

 Вінничани зібрали підписи під електронною петицією, в якій автор просить міську владу заборонити будувати висотки на вулиці Князів Коріатовичів. Оскільки петиція зібрала необхідну кількість голосів, в мерії 8 серпня надали відповідь.

Текст петиції:

«Припинити забудову вулиці Кориатовичів у зв'язку із складністю рель'ефу, вузькістю та перегруженістю самої вулиці.

Вулиця Коріатовичів від вїзду на станцію веслування Спартак у бік староміського мосту дуже вузька та перегружена, вона побудована в поймі річки і навколо неї дуже сладний рель'єф (круті схили, да близькість грунтових вод), тому потрібно ввести заборону на будівництво багатоповерхових будинків у цьому районі. Там вже стоїть комплекс багатоповерхових будинків і він не заселений через аварійність будівель. А зараз знову іде будівництво 8-ми поверхового будинку на перехресті вулиці Коріатовичів і Пушкіна», - йдеться в петиції.

Петиція набрала 377 голосів, з 350 необхідних. Тому її прийняли до розгляду і 8 серпня в мерії надали офіційну відповідь.

Відповідь на електронну петицію:

«Вашу петицію від 18 липня 2018р. (вх. № Ко-01-75405 від 30.07.2018р.), щодо питань забудови вул. Князів Коріатовичів у м. Вінниці в межах повноважень розглянуто виконавчими органами міської ради. За результатами розгляду повідомляю наступне.

На засіданні архітектурно-містобудівної ради при Департаменті архітектури та містобудування Вінницької міської ради від 22 березня 2017р. професійним колективом архітекторів-урбаністів М. Крамар, Т. Волошина, Д. Коровай, А. Луца на чолі з О. Коротких (голова правління Вінницької організації Національної спілки архітекторів), було представлено на розгляд містобудівний розрахунок «Рекреаційна зона по вул. Кн. Коріатовичів у м. Вінниці» (River Road).

Програмою розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2017-2019 роки, зі змінами, затвердженою рішенням міської ради від 23.02.2017 р. № 1096 передбачено видатки міського бюджету на розробку детального плану території, обмеженої вулицями Князів Коріатовичів, Миколи Оводова та річкою Південний Буг.

Додатково інформую, що планується розробка детальних планів й інших територій, прилеглих до вулиці Князів Коріатовичів з встановленням відповідних містобудівних регламентів.

Окрім цього, в рамках реалізації міжнародного проекту з розробки Концепції інтегрованого розвитку міста планується обмежити поверховість центральної частини міста.

Надані Вами пропозиції будуть враховані при розробці проектних рішень містобудівної документації», - йдеться в петиції.

Вiнниця.info