20 берез. 2015 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

51

0

Вінничанам потрібно лише два документи, щоб оформити житлову субсидію

Вінничанам потрібно лише два документи, щоб оформити житлову субсидію

 Вінничани оформлятимуть житлові субсидії лише за двома документами


Вінничанам потрібно лише два документи, щоб оформити житлову субсидію

 Через два місяці субсидії призначатимуть на підставі лише двох документів: заяви та декларації. Вже у квітні вінничани разом з рахунками для оплати житлово-комунальних послуг отримають спрощені форми заяви та декларації. Також одним з нововведень є те, що субсидії призначатимуть на рік, а не на опалювальний та неопалювальний період, як це було раніше.

Про це інформує прес-служба Вінницької міської ради.

Нещодавно на засіданні Уряду було прийнято постанову, згідно якої з травня цього року запроваджується новий спрощений порядок надання житлових субсидій.

Вперше при призначенні субсидій не враховуватиметься майновий стан. Відтепер на отримання цього виду допомоги не впливатиме те, що у власності людини є два житлових приміщення, два автомобілі, що вона здає в найм житло. А також, що у домогосподарстві є люди працездатного віку, які не працюють, не навчаються та не перебувають на обліку в центрі зайнятості, як безробітні. Не враховуватиметься й покупка товарів та послуг (в тому числі і оплата медичних послуг та навчання), на суму що перевищує 10 прожиткових мінімумів.

Єдиним обмеженням, що не дає право на субсидію з 1 травня 2015 року є дороговартісна покупка одним із членів домогосподарства на суму, що перевищує 50 тисяч гривен.

Крім того, вперше передбачено, що субсидії можуть отримувати люди, які не зареєстровані у житловому приміщенні, але по договору орендують його і сплачують за житлово-комунальні послуги.

Довідка:

Порядок звернення громадян  за житловою субсидією :

1. Кому призначається субсидія:

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований та проживає у житловому приміщенні та на якого відкрито особовий рахунок на оплату  житлово-комунальних послуг і  витрати на оплату  цих послуг  в межах соціальних норм споживання, які перевищують розмір визначеного обов’язкового  платежу.

2. Куди і як подаються документи:

З питань призначення житлової субсидії  необхідно звертатися  до управлінь соціального захисту населення  за місцем реєстрації.

3 Які документи необхідно надати:

Спрощена заява (за встановленою формою);

Спрощена декларація про доходи та витрати осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні ( за встановленою формою)

Слід зазначити, що даною постановою посилено відповідальність осіб, які звертаються за призначенням субсидій за надання відомостей про доходи для призначення субсидій.

Після перевірки даних викладених заявником у декларації, у випадку якщо з’ясується, що заявник свідомо надав неправдиві відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб ,в призначенні субсидії буде відмовлено або надання її буде припинено. Крім цього заявник зобов’язаний буде повернути надміру перераховану йому суму субсидії у подвійному розмірі.

ВИННИЦА.info