20 серп. 2015 17:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

66

0

Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці

Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці

 На Вінниччині представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці


Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці

  20 серпня, в приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області з делегацією Республіки Польща та представлення нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

 Польську делегацію представляли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польщі в Україні Генрик Літвін, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак та консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Рошіньскі.

 Участь у зустрічі взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко, в.о. міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов.

 «Ця гарна місія, а саме представлення нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці, з якою приїхали на Вінниччину вельмишановні гості для нас велика честь. Адже ми дуже цінуємо наші взаємовідносини із дружньою для нас Республікою Польщею» - зазначив розпочинаючи зустріч Валерій Коровій.

 За його словами, ця подія - новий імпульс для розвитку братерських взаємовідносин між Україною та Польщею. Валерій Коровій висловив переконання в тому, що Республіка Польща є другом, товаришем та країною яка найбільше підтримує нашу державу у Європейському Союзі.

 «Сьогодні Україна проходить дуже важливий період становлення, відбувається процес децентралізації, який започаткований керівництвом держави. Ми знаходимося на важливому етапі становлення, поряд з цим ми готуємося до проведення виборів в органи місцевого самоврядування - і це знакова подія не лише для нашої області, а й для України» - підкреслив Валерій Коровій.

 Звертаючись до присутніх Генрик Літвін відмітив: «Візит на Вінниччину це завжди приємна нагода. А цього разу нагода особливо важлива тому, що я маю приємність представити нового Генерального консула Республіки Польща у Вінниці, пана Томаша Олейничака. Дана подія - це свого роду продовження, адже цього року у нас новий Президент (Польщі Анджей Дуда – авт.), а тут – новий Генеральний консул. Закордонну політику нового Президента ми вже трохи знаємо, знаємо які в нього плани. Якщо йдеться про Україну, то це безперечно політика її підтримки та боротьби за незалежність і право до вибору своєї дороги розвитку. Радий сказати, що вже відбулася розмова президентів телефоном досить довго та змістовно. Так розпочався добрий контакт. Тож на мою думку незабаром можлива зустріч очільників наших держав».

 Генрик Літвін висловив переконання в тому, що новопризначений Генеральний Консул продовжить ту активну роботу, яка велась до цього.

 Томаш Олейнічак у своєму виступі зазначив, що особисто він дуже радий працювати саме на теренах Вінниччини: «Зі своєї сторони впевнений у тому, що наша співпраця буде ще кращою аніж була до цього».

 В свою чергу голова облдержадміністрації запевнив, на максимальній підтримці з боку обласного керівництва: «Як на мене генеральне консульство Республіки Польщі у Вінниці, це дуже велике надбання. Тож, я вважаю його найкращим польським консульством на території України. У нас є багато над чим працювати на благо наших двох народів, на благо розвитку європейської інтеграції України».

 Вітаючи гостей Сергій Свитко подякував за візит, що передбачає також участь польської делегації у святкуванні на Вінниччині Дня Незалежності України: «Адже у цей непростий для країни час, коли утверджується наша незалежність та йде боротьба за територіальну цілісність держави для нас дуже важлива підтримка дружньої країни Польщі».

 За словами Сергія Моргунова, підтримка дружнього народу Польщі не просто на словах а на ділі, прослідковується у співпраці м. Вінниці з багатьма містами та органами місцевого самоврядування Польщі, зокрема з містом Кельце. Ця підтримка відчувається у всіх сферах життя. Він висловив велику подяку за таку небайдужість та прагнення до діалогу та підтримки.

Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці 

Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці - фото 2 

Вінничанам представили нового Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці - фото 3  

ВИННИЦА.info