9 квіт. 2015 18:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

96

0

Вінничанам заборонили прославляти СРСР та купувати «радянські» сувеніри

Вінничанам заборонили прославляти СРСР та купувати «радянські» сувеніри

 Відповідний закон прийняли депутати 


Вінничанам заборонили прославляти СРСР та купувати «радянські» сувеніри

 9 квітня депутати Верховної Ради України прийняли Закон № 3558 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». За відповідний законопроект проголосували 254 народних обранці.

Відповідний Закон оприлюднено на сайті Верховної Ради.

Протягом 1917–1991 років комуністичним та націонал-соціалістичним (нацистським) тоталітарними режимами на території України проводилася політика державного терору, яка характеризувалася численними порушеннями прав людини.

«З метою недопущення повторення злочинів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-якої дискримінації за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою або іншими ознаками у майбутньому, відновлення історичної та соціальної справедливості, усунення загрози незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України приймає цей Закон, яким засуджує комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні, визначає правові основи заборони пропаганди їх символіки та встановлює порядок ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму», - зазначено в повідомленні ВР.

«…Засудити комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонити публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання та пропаганди їхньої символіки», - зазначено в пояснювальній записці.

ВИННИЦА.info