27 січ. 2016 11:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

105

0

Вінничани можуть реалізувати амбітні проекти. Профінансує мерія

Вінничани можуть реалізувати амбітні проекти. Профінансує мерія

 На бюджет громадських ініціатив заклали 5 мільйонів. Від вінничан чекають ідей 


Вінничани можуть реалізувати амбітні проекти. Профінансує мерія

 Мешканці Вінниці, які досягли 16-річного віку та мають бажання зробити кращим життя територіальної громади або мешканців окремої території у Вінниці, можуть подати в міськраду проект з ініціативою, яку реалізують за кошти міського бюджету. Загалом в бюджеті на 2016 рік на реалізацію програми громадських ініціатив заклали 5 мільйонів гривень. Проекти прийматимуть протягом місяця – з 1 лютого до 1 березня.

Про це під час прес-конференції 27 січня повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Це для міста Вінниці та й для України прогресивна програма, яка основана на європейській та світовій практиці. Суть програми наступна: за ініціативою будь-якого члена територіальної громади м. Вінниці може бути реалізований той чи інший проект в м. Вінниці, починаючи, наприклад, від культурно-суспільних проектів, закінчуючи благоустроєм чи реконструкцією певних територій чи об’єктів.

Ми передбачаємо реалізацію трьох проектів з обсягом фінансування від 200 тис. до 1 млн. гривень та п’ять проектів з фінансуванням до 200 тис. гривень», - повідомив Сергій Моргунов.

Вінничани можуть реалізувати амбітні проекти. Профінансує мерія

В проекті вінничани повинні викласти ідею, комплекс робіт, план дій, орієнтовані розрахунки витрат, бажаний супровід картами чи фотографіями, які розкривають суть задуму. Проекти повинні бути направлені на комфортні умови проживання мешканців Вінниці, естетичний вигляд міста, сприяти економічному, культурному, просторовому розвитку або бути направленим на впровадження інновацій у всіх сферах суспільного життя.

 «Алгоритм подачі проекту простий: громадянин має право подати проект у формі встановленого зразка, яка є на сайті міськради та в «прозорих офісах», якщо виникатимуть питання, за телефоном можна звернутись до департаменту правової політики міськради. Вінничанам, при необхідності, допоможуть заповнити форму. Для проекту потрібно зібрати 10 підписів, щоб було зрозуміло, що він підтриманий не тільки тією особою, яка його ініціює. Після надходження проекту, його аналізує департамент правової політики, щоб він був правильно заповнений і відносився до повноважень міськради. Далі департамент правової політики дає відповідь ініціатору проекту та передає його на експертну раду. Коли експертна рада та профільний департамент проаналізує проекти, дасть всі висновки, проект виходить на Координаційну раду», - розповіла заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

Після погодження на Координаційній раді, проект розміщують на офіційному сайті міськради не пізніше за 7 днів до початку голосування. Голосування за проект буде здійснюватись на сайті міськради в розділі «Бюджет громадських ініціатив», або шляхом заповнення анкет в «прозорих офісах».

Варто відзначити, що гроші на реалізацію проекту автору не видаватимуть, ініціатор проекту буде його куратором і контролюватиме його виконання.

ВИННИЦА.info