3 серп. 2010 11:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

40

0

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget

ВИННИЦА.info відправляє в угорську столицю свого кореспондента

 


Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget

Спеціально для читачів нашого сайту, за підтримки офіційного партнеру найбільшого у світі музично-культурний фестивалю Sziget - міжнародного бренду NEMIROFF ВИННИЦА.info готує спеціальні щоденні репортажі із фотографіями безпосередньо з майданчиків фестивалю, який проходитиме з 11 по 16 серпня в столиці Угорщини Будапешті.

Кожен шануючий себе меломан хоча би раз чув про Сігет. А більшість запеклих фестивальників, мабуть, мріяли туди потрапити. Але для тих, хто досі не в курсі, ми дамо повну інформацію.

Що ж таке Сігет? Це найтриваліший у світі музично-культурний фестиваль. 5 (6) днів музики всіх стилів і напрямків, починаючи від металу і закінчуючи блюзом і електронікою. Sziget – найбільший у світі фестиваль. На 60 майданчиках протягом фестивалю відбудуться більше 1000 виступів. Крім музики на фестивалі присутні кіно, театр, виставки, галереї, спортивні змагання, в яких ви самі можете взяти участь і багато іншого. Близько 400 тисяч людей з десятків країн світу щорічно відвідують цей фестиваль.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget

Фестиваль проходить на острові (Obudai), на півночі Будапешту, угорської столиці. З будь-якого кінця міста ви зможете легко добратися до фестивалю. Найімовірніше, від вашого житла в Будапешті ви зможете дістатися до острова, використовуючи всього лише один вид транспорту.

Їжа та алкоголь на території острова коштують значно дешевше, в порівнянні з іншими західноєвропейськими фестивалями. Власний алкоголь з 2005 року проносити на територію фестивалю заборонено. Але як показує досвід і практика, якщо потрібно, то можна зробити це без особливих зусиль.

Сігет не лише музичний фестиваль, а й культурний. На кожному майданчику організовується серія виступів, так звані «особисті фестивалі» – для любителів мейнстриму, хардрока, етнічної та танцювальної музики, альтернативи, а також блюзу і джазу. Крім того, гості можуть оцінити різноманітні театральні постановки, що йдуть на спеціальному театральному майданчику. Ще на острові доступні виставки та галереї мистецтв, літературні вечори та концерти класичної музики. Для маленьких дітей теж є заняття та розваги.

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 2


Сігет – це більше ніж фестиваль, це місце зустрічей старих друзів і знайомства з новими, це місце, де при бажанні ви залишені самі із собою або берете участь в нескінченних вечірках і спортивних заходах. Спеціально для такої події в одному з найкрасивіших районів Будапешта-острові Обудаї, було побудоване фестивальне місто, де є все, що може знадобитися за тиждень відпочинку.

Гостям надаються місця для проживання. Гості, що подорожують в трейлерах, можуть зупинитися в спеціально створеному для них кемпінгу. Для забезпечення безпеки протягом фестивалю рух на машинах по острову обмежена, щоб дати можливість трейлерам безперешкодно пересуватися по території. Решту засобів пересування можна залишати поруч з територією фестивалю або на стоянках, що охороняються, у місті. Для того щоб дорога на острів була більш зручною, існують спеціальні автобуси, що курсують з найрізноманітніших районів міста та вокзалів. Приїхати на острів можна також і по воді, на спеціальному лайнері.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 3

У вас не буде проблем зі зв’язком із зовнішнім світом, до ваших послуг мобільний і стаціонарний зв’язок, безкоштовний Інтернет. На острові є достатня кількість туалетів, душових кабін і фонтанчиків з питною водою. Є власна пошта, банки, обміни валют, аптеки, камери схову та банківські комірки. Крім стандартних послуг, цілодобово працюють поліцейські дільниці і центри з надання першої медичної допомоги.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 4

У величезній кількості наметів ви можете придбати одяг, взуття, музичні інструменти та CD диски, біжутерію, сувеніри, спортивні товари і багато чого іншого. Різноманітна їжа – одна з особливостей цього фестивалю. Широко представлені страви національної кухні, печене м’ясо і риба, вегетаріанська кухня, кондитерські вироби, піца і хот-доги, молочні продукти. Алкогольні річки в ресторанах, пабах і барах.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 5

У бюро інформації ви можете отримати будь-яку інформацію про фестиваль і заходи, що відбуваються. Для зручності, візьміть програмку фестивалю з картою острова, анонсами концертів і виступів, та іншою корисною інформацією. Також до ваших послуг майстри з плетіння афро-косичок, боді арту, тату … Ви зможете навчитися ліпити з глини, різьбити по дереву, малюванню, танцям …. Для любителів спорту – міні-футбол, каток і басейн. Для найвідважніших – стрибки з тарзанки і скелелазіння.

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 6


Крім цього Сігет, як фестиваль надає унікальну послугу під назвою «перша мовна допомога» – іноземці мають можливість ознайомитися з основними фразами і висловами угорською мовою; крім того, працює мовний центр.


Організатори фестивалю Сігет приділяють особливу увагу забезпеченню безпеки та охороні навколишнього середовища. Вони прикладають величезні зусилля, щоб постійно підтримувати чистоту на території фестивалю.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 7

Усу це та багато іншого ви зможете побачити своїми очима, якщо оберете відпочинок на Сігеті. Ви зможете на особистому досвіді переконатися в тому, що Сігет – це цілий світ музики, захоплень і незабутній досвід спілкування з новими і старими знайомими. Туди дійсно варто поїхати, щоб потім розповісти про нього друзям і на наступний рік повернутися на Сігет разом з ними.

А Сігет-2010 вже чекає на своїх шанувальників.

 

Вінничани на власні очі побачать найбільший у світі музично-культурний фестиваль Sziget - фото 8

Отже, Сігет-2010, 11-16 серпня, Будапешт, Угорщина, острів Обудаї

Замовити квиток можна тут, якщо розумієте угорську, або тут, якщо не розумієте.

 

А для тих, хто не зможе потрапити на цей фестиваль, але бажає знати, що там відбуватиметься, зможе прочитати щоденні нотатки нашого кореспондента безпосередньо з фестивалю на нашому сайті ВИННИЦА.info за підтримки офіційного партнеру фестивалю Sziget - міжнародного бренду NEMIROFF.

 


0
0