15 берез. 2016 12:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

134

0

Вінничани отримали штрафи за виведення каналізації у водойми

Вінничани отримали штрафи за виведення каналізації у водойми

 Складено 26 протоколів на порушників, які викидали сміття у річки або вивели каналізаційні труби у водні об’єкти


Вінничани отримали штрафи за виведення каналізації у водойми

 З початку березня у Вінниці створено робочу групу, яка проводить перевірки водних об’єктів та прибережна-захисних смуг міста щодо їх забруднення. Наразі вже складено 26 протоколів на порушників, які викидали сміття у річки або вивели каналізаційні труби у водні об’єкти. Розмір штрафу становить 340-1360 гривень.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

 «На жаль, деякі вінничани захаращують відходами та сміттям прибережні території та водні об’єкти. Забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. Влаштовують на прибережних зонах гноярки та сміттєзвалища, які також є джерелами забруднень. Як наслідок, якість води погіршується, що негативно впливає на здоров’я вінничан», – каже начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Як зазначив Василь Гайовик, з 2 березня вже складено 26 протоколів щодо порушень правил благоустрою по забрудненню водних об’єктів. Розмір штрафу складає від 340 до 1360 гривень.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку Вінниці є екологічна безпека для її мешканців. Так, у місті проводиться робота щодо зменшення викидів  забруднюючих речовин у навколишнє середовище, безпечного поводження з промисловими та побутовими відходами тощо. Але часто самі мешканці завдають значної школи природі спалюючи листя, створюючи сміттєзвалища та викидаючи непотріб у ставки і річки.

ВИННИЦА.info