31 серп. 2015 12:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

55

0

Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор

Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор

 У Вінниці створювали алььернативні джерела енергії


Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор

 30 серпня вінничани зробили сонячний концентратор у парку Дружби народів. Акція проводилась в рамках всесвітньої мобілізаційної кампанії Action2015, яка має на меті подолання бідності, нерівності та наслідків зміни клімату. Темою акції у Вінниці активісти обрали поширення відновної енергетики.

«Обрали ми нелегкий шлях - обклеювали супутникову антену шматочками старих дзеркал за допомогою спеціального клею. Обов’язково потрібно підбирати дзеркальця однієї ширини в ряд, щоб зменшити зазори та пришвидшити роботу» - розповів технічний координатор акції Олексій Козенюк.

Всього у всесвітній кампанії Action2015 взяло участь близько 1600 організацій та ініціативних груп з усього світу.

«Ми вирішили долучитись, щоб збільшити популярність відновної енергетики в Україні і показати людям прості і недорогі засоби, які дозволять економити на рахунках за електроенергію. Також ми хочемо закликати уряд приділяти більше уваги політиці енергозбереження. Наразі Україна не має наміру брати на себе суттєвих зобов’язань щодо скорочення викидів парникових газів, але ми сподіваємось, що до міжнародного кліматичного самміту у Парижі Уряд змінить позицію на більш відповідальну», - говорить активістка Всеукраїнської екологічної ліги Людмила Сломінська.

 Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор

Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор - фото 2

Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор - фото 3

Вінничани перетворили антену на сонячний концентратор - фото 4

ВИННИЦА.info