31 трав. 2017 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Спорт
0

92

0

Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку

Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку

 Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку


Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку

З 17 по 27 квітня у Нью-Йорку відбувся ультрамарафон «Sri Chinmoy Marathon». Переможцями міжнародного змагання стали вінничани Наталя Глущук та Ігор Мудрик. Спортсмени посіли перше і друге місця відповідно.

«В цьому році я хотіла перевершити свій результат, але, на жаль, мені це не вдалося. До нового власного рекорду не вистачило буквально декілька миль. Цього року я пробігла 578 миль(це 930 кілометрів), а мій найкращий результат – це 600 миль, це майже 1000 кілометрів. Я закликаю всіх бігунів колись спробувати це.

Ультрамарафон – це не звичайний вид спорту. Коли ми біжимо на короткій дистанції, ми максимально викладаємося, працює все тіло, а коли довга дистанція, то тут тіло має гармоніювати з душею. Тут потрібне терпіння, спокійний розум, витривалість, організованість і ти маєш бути в гармонії. Мені цей пробіг подобається тим, що під час нього я пізнаю себе, хто я є і на що я здібна», - розповідає Наталя.

Вінничани вперше стали учасниками забігу у 2005 році. Дебютувала на такому забігу саме Наталя Гащук, яка тоді теж здобула перемогу. У 2006 році вона зайняла друге місце, а в наступні роки до змагань долучились інші вінничани. Вони також займали призові місця.

«Хочеться побажати дійсно самоперевершення та самозвершення. Хай молодь відкриває у собі безмежні можливості і досягали вагомих результатів. Кожна людина унікальна і цю унікальність потрібно кожній людині винести наперед. Коли діти сидять просто в комп’ютерах – це жахливо. Потрібно поставити мету і вірити, що ви її досягнете. Тому закликаю всіх спробувати бігати, бо рух – це життя», - додає Ігор Мудрик, учасник та призер марафону.

Загалом в марафоні було 70 учасників з Словаччини, Канади, Латвії, Німеччини, Монголії, Індії, США, Швейцарії, Данії, Чехії, Австрії, Сербії, Шотландії. Цього року від України було 3 учасники: Наталя Глущук(1 місце), Ігор Мудрик(2 місце) та Олександр Харко (5 місце).

«У нас є багато задумок для розвитку Вінниці. Плануємо відродити легку атлетику і на стадіоні, і позастадіоном, зараз розробляється проект по спортивній хотьбі. На олімпійський день бігу ми зібрали всіх кращих спортсменів, вони бігли 400 метрів. Робимо показові виставки, щоб молодь бачила та мотивувалась», - говорить Олена Бех, президент федерації легкої атлетики Вінницької області.

Sri Chinmoy – це незвичайні змагання, які не входять до переліку олімпійських. Їх особливість полягає у дистанції, яку біжать учасники, вимірюється вона у часі. Є шести та десятиденні забіги. Учасники біжать по колу 1 милю і кожне коло фіксується. Таким чином хто більше пробіжить за певний проміжок часу – той і переміг.

Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку

Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку - фото 2

Вінничани посіли 1 і 2 місце на міжнародному марафоні в Нью-Йорку - фото 3

Вінниця.info