9 січ. 2019 10:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

62

0

Вінничани просили підтримувати чистоту прибережної смуги Південного Бугу. Що відповіли в мерії?

Вінничани просили підтримувати чистоту прибережної смуги Південного Бугу. Що відповіли в мерії?

 Вінничани просили підтримувати чистоту прибережної смуги Південного Бугу. Що відповіли в мерії?  


Вінничани просили підтримувати чистоту прибережної смуги Південного Бугу. Що відповіли в мерії?

 У Вінницькій міській раді дали відповідь на електронну петицію, в якій жителі міста просили підтримувати чистоту берегової смуги річки Південний Буг в межах міста Вінниця.

Відповідь опублікували на сайті місцевих петицій 8 січня. Там зазначено, що в 2019 році заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації для очистки річки Південний Буг. Окрім того, Муніципальна поліція, яка за минулий рік склала 77 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП, продовжить моніторинг водних об’єктів міста та їх прибережно-захисних смуг.

«Вода має велике значення в житті людини, тому, виснаження і погіршення якості водних ресурсів це глобальна проблема, яка має вирішуватись комплексно.

Комунальними службами міста постійно виконуються роботи з прибирання прибережно-захисних смуг від випадкового сміття. Крім того, прибирання зон загального користування в тому числі берегу річки П. Буг, проводиться щорічно, щовесни та щоосені, комунальними підприємствами, студентами та учнівською молоддю, а також працівниками виконавчого комітету міської ради в рамках щорічної всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій – «Зробимо Україну чистою разом!».

Для покращення екологічного стану річки, був закуплений земснаряд, який працював у тестовому режимі з червня по вересень 2018 року в районі забору води КП «Вінницяоблводоканал». За період тестування було відкачано 57000 м. куб. пульпи. Також, комунальною службою міста, було очищено 31.33 км малих річок від сміття та гілля.

Бюджетом 2019р. передбачено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для очистки річки Південний Буг, відповідно якої буде проводитись розчистка русла річки земснарядом.

Окрім того, для очистки товщі води від біологічних часток восени у Південний Буг в межах міста запустили 4,5 тон малька прісноводних риб, які харчуються річковою рослинністю та її рештками. Даний проект доповнить заходи з механічної очистки річкового дна.

На виконання розпоряджень міського голови №36-р від 28.03.2018р, «Про організацію та проведення перевірки водних об’єктів міста та їх прибережно-захисних смуг», в 2018р. працівниками муніципальної поліції проведено 59 рейдів, в ході яких було складено 77 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП та надано 77 приписів про усунення виявлених недоліків, таких як: відсутність вигрібних ям; засмічення прибережних водних об’єктів; незаконних каналізаційних труб; скидання стоків у водні об’єкти.

На виконання вимог Правил благоустрою території м. Вінниці, КП ВМР «Муніципальна поліція» буде продовжувати моніторинг водних об’єктів міста та їх прибережно-захисних смуг в 2019 році.

Враховуючи той факт, що прибережно захисна смуга річки активно використовується громадянами для відпочинку, виконавчий комітет Вінницької міської ради, закликає усіх мешканців та гостей міста, бути екологічно свідомими та не залишати за собою сміття.

Щиро дякуємо Вам за активну участь у життєдіяльності міста. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зробити наше місто кращим та процвітаючим», - зазначено у відповіді.

Вінниця.info