5 груд. 2018 09:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

89

0

Вінничани просять міськраду відреагувати на порушення правил паркування. Петиція

Вінничани просять міськраду відреагувати на порушення правил паркування. Петиція

 Паркування автомобілів у невизначених місцях створює незручності для громадського транспорту та жителів міста


Вінничани просять міськраду відреагувати на порушення правил паркування. Петиція

 Вінничани зареєстрували звернення до міської ради, де просять посприяти порушенням правил паркування у місті. Оскільки паркування автомобілів у невизначених місцях створює незручності для громадського транспорту та жителів міста.

«У Вінниці стали масовими порушення водіями правил паркування. Якщо деякі з них лише створюють незручності для містян, то значна частина порушень загрожує нормальній роботі громадського транспорту та несуть загрозу для життя громадян – паркування перед пішохідними переходами, перехрестями та виїздами з дворів - обмежується оглядовість, що може стати причиною ДТП.

Найбільш кричущими виглядають випадки паркування на пішохідному фонтані площі Костянтина Могилка (3 листопада 2018 р.) і Майдані Героїв Небесної Сотні (5 грудня 2018 р.) - вони сповнені зневагою до пам'яті героїв.

Патрульна поліція не має ресурсів займатись питанням паркування у місті, тому ухвалений Верховною Радою ЗУ «Про паркування» надав можливість муніципалітетам створювати власні служби інспекторів з паркування – подібні служби вже активно працюють у Львові та Києві. 

Для наведення ладу у царині паркування міста пропоную:

Надати Муніципальній поліції Вінниці функції інспекторів з паркування; придбати муніципальний евакуатор для оперативного евакуювання автомобілів, що припарковані з порушенням ПДР та створюють перешкоди для інших учасників руху; додати до функцій міського ситуаційного центра виявлення порушень правил 

паркування», - йдеться у петиції.

Петицію зареєстрували 5 грудня, щоб її розглянули, потрібно 350 підписів.

Вінниця.info