6 жовт. 2018 08:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

69

0

Вінничани просять повернути кондукторів в громадський транспорт: підписали петицію

Вінничани просять повернути кондукторів в громадський транспорт: підписали петицію

Зібрали підписи під електронним зверненням із проханням повернути кондукторів в громадський транспорт Вінниці


Вінничани просять повернути кондукторів в громадський транспорт: підписали петицію

 5 жовтня на сайті місцевих петицій зібрали 364 підписи під електронним зверненням із проханням повернути кондукторів в громадський транспорт Вінниці.

«…мене шокувало те, що трамваї та тролейбуси почали їздити з поміткою «Без кондуктора»! Громадським транспортом користуюсь не часто, а якщо й використовую, то маршрутне таксі. АЛЕ, в силу того, що справа йде до зими та в пізню годину доби у нашому місті різко скорочується к-ть міського транспорту, то обирати сильно не будеш, сідаєш та їдеш.

Згідно ПДР цитую п.2.3: «Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний: «бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі»... Як водій трамваю чи тролейбуса може не відволікатись, коли він зобов’язаний взяти гроші та видати проїзний квиток під час руху? Де безпека руху? Де уважність водія? Ні в якому разі не ображаю водіїв, адже у мене батько колись працював на маршруті, але водій не Гай Юлій Цезар, він не може та й не зобов’язаний робити чотири справи одночасно! Це було по-перше, по-друге: нікого не хочу образити, але не всі люди вважають за належне розрахуватись за проїзд, далі суть всім зрозуміла. Або наступна ситуація, ти просто зайшов на останні двері і чисто фізично не дійдеш до того водія.

Писати можна багато, тут тема невичерпна, але я вважаю, що кондуктор має працювати у міському транспорті!», - зазначено в петиції.

Мерія повинна надати відповідь на звернення не пізніше 18 жовтня.

Вiнниця.info