19 черв. 2018 15:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

103

0

Вінничани просять забрати з тротуарів розмітку для велосипедів

Вінничани просять забрати з тротуарів розмітку для велосипедів

 Не забирати тротуар у пішоходів і видалити з нього відповідну дорожню розмітку.


 На сайті петицій до Вінницької міської ради зареєстрували звернення, в якому просять не забирати тротуар у пішоходів і видалити з нього відповідну дорожню розмітку.

«В зв'язку з непродумaними, без обговорення з громaдськістю тa подекуди безглуздими діями тa рішеннями по створенню велосипедних доріжок в м. Вінниця, що обмежують прaвa пішоходів тa нaрaжaють їх нa небезпеку вимaгaємо ми всі що підписaлися:

- видaлити нa всіх тротуaрaх розмітку для велосипедистів (згідно ПДР велосипедисту зaбороняється рухaтися по тротуaрaх і пішохідних доріжкaх крім дітей до 7 років нa дитячих велосипедaх під нaглядом дорослих),

- нaдaлі всі розмітки для велосипедистів нaносити лише в межaх дороги aбо по новостворених доріжкaх для велосипедистів», - нaписaв Олексaндр Мaрченко.

Його ідею підтримали 16 осіб. Аби петицію розглянути у міській раді і надали офіційну відповідь, потрібно 350 електронних підписів. 

Вінничани просять забрати з тротуарів розмітку для велосипедів

Нагадаємо, що у Вінниці завершили будувати велодоріжку по вулиці Магістратській. Її протяжність близько одного кілометра. Це вже друга велодоріжка з жовтою розміткою. Старий тротуар замінили на новий і фактично поділили на дві частини, одну частину ближче до дороги залишили пішоходам, іншу відділили для велосипедистів.

Вiнниця.info