19 лют. 2016 13:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

67

0

Вінничани розвернули 7 російських фур і зняли блокпост на кордоні з Молдовою

Вінничани розвернули 7 російських фур і зняли блокпост на кордоні з Молдовою

 Тепер російські фури не пускають прикордонники 


Вінничани розвернули 7 російських фур і зняли блокпост на кордоні з Молдовою

 Близько тижня в Україні триває блокада вантажівок, що їдуть транзитом з Росії. Долучилася до Всеукраїнської акції і Вінниччина. Зокрема 13 лютого кілька десятків активістів забралися біля митниці Могилів-Подільська. Від початку «бойкоту» їм вдалося розвернути 7 фур, що слідували з країни-агресора.

Про це ВИННИЦА.info розповіла координатор акції від УНА-УНСО Наталя Пульнікова.

«Перші 2 автомобілі не пустили ще в суботу. Вже в понеділок одразу 4 вантажівки, що рухалися колоною, намагалися перетнути кордон. Волонтери, бійці АТО та інші не дозволили їм проїзд. Транспортні засоби розвернулися. Під вечір один хитрий водій намагався прорватись повз блокпост, але і йому це не вдалося зробити», - зазначила Н.Пульнікова.

Станом на 19 лютого блокпосту в Могилів-Подільському вже немає, активісти працюють в телефонному режимі і готові миттєво реагувати на якісь інциденти.

За словами координатора від УНА-УНСО, 17 лютого митникам прийшло офіційне розпорядження не випускати фури з території Вінниччини, тому ще одна барикада з людей – просто не потрібна.

«В прикордонній службі хороші хлопці. Вони запевнили, що жодна вантажівка з Росії не перетне кордон. Митниця розташована у центрі Могилів-Подільського, тому «просковзнути» непоміченою техніка не зможе», - додала Н.Пульнікова.

Як ми раніше повідомляли, активісти Вінниччини вийшли блокувати російські вантажівки на кордоні з Молдовою.

ВИННИЦА.info