19 верес. 2016 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

52

0

Вінничани серед переможців першого в Україні конкурсу ІТ-проектів з е-демократії

Вінничани серед переможців першого в Україні конкурсу ІТ-проектів з е-демократії

 Вінницькі програмісти взяли участь у конкурсі ІТ-проектів з е-демократії


Вінничани серед переможців першого в Україні конкурсу ІТ-проектів з е-демократії

 16 вересня у Києві відбувся DemoDay Національного конкурсу ІТ-проектів з е-демократії EGAP Challenge. Cеред переможців конкурсу дві команди із Вінниці.

Про це йдеться на сайті програми EGAP.

Команди-переможці отримали грошові винагороди для подальшої розробки та впровадження інноваційних технічних рішень, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності.

Друге місце серед переможців зайняла команда Eco Сitizens, до складу якої входять вінничани Oлег Сидoрук, що нaвчaється у ВНТУ та Мaксим Урсaн, студент Вінницькoгo кoледжу НУХТ.

Інформаційна система екологічного моніторингу, що використовує велику кількість пристроїв на базі процесору Arduino. Масовість забезпечує деталізацію моніторингу та оперативність реагування на екологічні інциденти.

Очільником команди I4C informer for citizens є вінничанин, студент першoгo курсу ДoнНУ Назар Дяків.

Сервіс інформування мешканців, завдяки якому містяни матимуть можливість отримувати оперативну інформацію щодо різних важливих подій міста, надзвичайних ситуацій, роботи комунальних служб через мобільні додатки.

Формат конкурсу складався з кількох етапів: оголошення конкурсу в регіонах та визначення найбільш пріоритетних тем для розробки ІТ-рішень. На конкурс було подано майже 70 заявок. Впродовж літа в рамках 4 креативних вікендів проходила презентація проектів, визначення ідей-переможниць, які команди потім доопрацьовували з менторами впродовж двомісячної інкубації перед фінальною презентацією на національному етапі. Внесок бізнес-партнерів конкурсу передбачав надання продуктів та послуг компанії, експертної підтримки та менторингу. Партнерами проекту є компанії-лідери ІТ сфери, зокрема IBM, Cisco Systems, De Novo, Intel. Тому їхня роль у проведенні навчання, наданні власних технологій та продуктів для учасників конкурсу є запорукою створення сучасних та інноваційних ІТ-інструментів у сфері е-демократії.

Пілотними майданчиками для проведення конкурсу є Вінницька, Дніпропетровська, Волинська та Одеська області. Конкурс проведений за методологією, створеною за сприяння експертів британського Open Data Institute.

Довідка

EGAP CHALLENGE – одна з ініціатив програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа, Фондом Innovabridge, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Швейцарської Конфедерації. Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Вінничани серед переможців першого в Україні конкурсу ІТ-проектів з е-демократії 

Вінничани серед переможців першого в Україні конкурсу ІТ-проектів з е-демократії - фото 2

Вінниця.info