16 груд. 2016 19:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

120

0

Вінничани «вимітають» готівку в банкоматах. Банкіри кажуть: паніка безпідставна

Вінничани «вимітають» готівку в банкоматах. Банкіри кажуть: паніка безпідставна

 Вінничани «вимітають» готівку в банкоматах. Банкіри кажуть: паніка безпідставна


Вінничани «вимітають» готівку в банкоматах. Банкіри кажуть: паніка безпідставна

 У Вінниці другий день поспіль люди наперебій знімають готівку в банкоматах Приват Банку. Вінничани кажуть, що десь чули, що з банком можуть бути проблеми. В окремих випадках деякі керівники установ сіють паніку серед працівників. Тому, щоб «перестрахуватись» – всю зарплату люди переводять в «кеш». Звичайно такий ажіотаж має наслідки – термінали не встигають поповнювати.

«Коли сьогодні вранці прийшла на роботу, то наш керівник зайшла і попередила, що потрібно зняти зарплату з карточок, бо «Приватбанк» не видає грошей. Ми пішли, десь чоловік 30. Зняти гроші здалося не зразу – кілька банкоматів не надавали такої послуги, хоча на екранах не було надписів, що закінчилася готівки чи технічна перерва», - розповіла 22-річна вінничанка Олександра.

Люди з сіл теж їдуть, в місто, щоб зняти готівку.

«Останні кілька днів в селі почали говорити, що «Приватбанк» не буде видавати грошей. Люди бояться. В нас банкомата немає, то їдуть своїми машинами в райцентр», - говорить 46-річна жителька Теплицького району Інна.

Тим часом в ПриватБанку пояснили, чому термінали без готівки.

«ПриватБанк продовжує працювати в звичному режимі. Банкомати у місті Вінниці та області регулярно забезпечуються готівкою, зважаючи на звичне збільшення передноворічних витрат громадян та чутки, які оприлюднюють недобросовісні ЗМІ.

Звісно, якщо ми всі без потреби одночасно захочемо зняти великі суми, то ніякі банкомати такого навантаження не витримають.

Наразі, інкасація працює в режимі 24 години. Тому, жителям нашого міста радимо не піддаватися паніці, яка штучно шириться, бо таким чином незаконно маніпулюють Вами та Вашими рішеннями», - повідомили в прес-службі банку.

Журналісти редакції Вінниця.info протягом доби теж перевіряли наповненість банківських терміналів.

Так 15 грудня під час обідньої перерви з 13 до 15 години у центрі Вінниці в торговельному центрі, що на Європейській площі з 3 терміналів, готівка була лише в одному. Але станом на 15 годину і там коштів не стало. Інші три термінали – по Соборній, на Грушевського (біля суду) та в міській раді, теж були без готівки. Проте вже ввечері того ж дня готівка в терміналі у приміщенні міськради була, як і в терміналах у торговому центрі.

Також варто відмітити, що транзакції по сплаті карткою ПриватБанку проходять вільно, немає жодних проблем.

Вінниця.info