11 серп. 2015 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

106

0

Вінничани вже можуть замовити витяг з державного земельного кадастру по Інтернету

Вінничани вже можуть замовити витяг з державного земельного кадастру по Інтернету

 У Вінниці витяг з державного земельного кадастру вже замовляють по Інтернету


Вінничани вже можуть замовити витяг з державного земельного кадастру по Інтернету

 Управління Держгеокадастру у міста Вінниці вже приймає замовлення витягу з Державного земельного кадастру через Інтернет.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Днями до цієї служби надійшло перших два он-лайн-замовлення на отримання витягу. Їх зробили мешканці Києва. Система передбачає, що отримати замовлений документ можна в Центрі надання адміністративних послуг будь-якого міста, який замовник вкаже у своєму запиті.

Отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша послуга в сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видається близько мільйона витягів. З початку 2015 року у Вінниці вже видано 1130 витягів.

30 червня 2015 року Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування України запустили он-лайн-електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру».

Це дозволило здійснювати замовлення витягу через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Тобто, людині вже не потрібно їхати для замовлення документі в іншу область чи район витрачаючи час, а можна здійснити таке замовлення через Інтернет.

У систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів Приватбанку. Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру - 53 гривні. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електрону адресу.

«Отримати готовий витяг (який було замовлено он-лайн) можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобиться – посвідчення особи. Ми, наприклад, відправимо запити у Київ, звідки надійшло замовлення, і люди вже там в Центрі надання адміністративних послуг за місцем проживання отримають свій документ», - розповіла начальник управління Дергеокадастру у м. Вінниці Тетяна Медвецька.

ВИННИЦА.info