25 черв. 2015 14:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

47

0

Вінничани, які мають нерухомість, до 1-го липня отримають повідомлення про податок

Вінничани, які мають нерухомість, до 1-го липня отримають повідомлення про податок

 Вінничани сплатять податок за землю. Повідомлення прийдуть до 1 липня


Вінничани, які мають нерухомість, до 1-го липня отримають повідомлення про податок

 Нарахування фізичним особам (громадянам) сум земельного податку або орендної плати проводиться податковими інспекціями, які видають податкові повідомлення-рішення платникам до 1 липня поточного року. А сплатити податок необхідно протягом 60 днів.

Про це інформує прес-служба Державної фіскальної служби.

Власники квартир (жилих приміщень) у багатоквартирних жилих будинках не є платниками земельного податку до бюджету за земельні ділянки під такими будинками. Разом з цим, вони відшкодовують сплачені суми земельного податку підприємствам, установам і організаціям, що здійснюють управління цими будинками, а також об’єднанням власників будинків, у складі сум за утримання будинків та прибудинкової території.

В той же час, відповідно до п. 287.8 ст. 287 Податкового кодексу України власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Нагадуємо, що 1 січня 2015 року плата за землю, яка справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, належить до місцевих податків, встановлення яких здійснюється органами місцевого самоврядування. Сільські, селищні, міські ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів. Органам місцевого самоврядування надано повноваження щодо встановлення ставок плати за землю та пільг щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території.

ВИННИЦА.info