28 трав. 2015 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

78

0

Вінничани їздитимуть потягами за новими правилами

Вінничани їздитимуть потягами за новими правилами

 З 29 травня Укрзалізниця перевозитиме пасажирів та вантаж за новими правилами


Вінничани їздитимуть потягами за новими правилами

 З 29 травня Укрзалізниця перевозитиме пасажирів, вантаж і пошту за новими правилами. Для перевезення дітей у внутрішньому сполученні більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони і надалі сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також усіх вагонах регіональних поїздів. При проїзді у вагонах вищої категорії - СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) для студентів встановлена  повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє. 

При груповому перевезенні за необхідності можна один раз здійснити заміну в списку, але не пізніше ніж за одну добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи має написати заяву в пункті оформлення проїзних документів.

Перелік документів, які потрібно придавити при посадці у поїзд, розширено. Військовослужбовцям відтепер достатньо пред’явити військовий квиток.

Людині, яка направляється додому після відбування покарання, треба при посадці в поїзд показати відповідну довідку з місця позбавлення волі.

Оформити пільговий чи безплатний проїзного документа в обмін на талони, в разі відсутності прямого поїзда до станції призначення, можна лише з однією пересадкою, а раніше кількість пересадок не враховувалась.

Відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів, раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.

Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.

ВИННИЦА.info