23 жовт. 2015 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

92

0

Вінничани з лівобережної частини міста вже можуть сортувати сміття

Вінничани з лівобережної частини міста вже можуть сортувати сміття

 У Вінниці проект по роздільному збору відходів поширюється на лівий берег міста


Вінничани з лівобережної частини міста вже можуть сортувати сміття

Кілька тижнів тому у Вінниці комунальне підприємство «ЕкоВін» розпочало встановлювати контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів (ТПВ) на лівобережжі міста.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Наразі у лівобережній частині міста сортувати сміття вже вчаться мешканців вул. Тарногродського. На цьому тижні до них поступово почали долучатись жителі будинків по вул. Київській. Протягом місяця планується запровадити роздільний збір відходів на всій території міста з багатоповерховою забудовою.

З 1 червня на правобережжі Вінниці підприємство «ЕкоВін» розпочало встановлювати на спеціальних майданчиках у дворах багатоповерхівок два види контейнерів – для сухого та вологого сміття, з відповідними інформаційними наліпками. Тоді було закуплено 270 контейнерів. Тож мешканці Вишеньки, Слов’янки, Поділля, Електромережі вже звикають до сортування відходів.

Тепер комунальне підприємство поширює проект по роздільному збору відходів на лівий берег Вінниці. Першими різні контейнери біля своїх будинків побачили мешканці вул.Тарногродського і вже поступово почали звикати до європейських підходів до поводження з побутовими відходами. На цьому тижні роздільний збір відходів запроваджується по вул. Київській.

«На лівий берег міста ми закупили більше 200 нових контейнерів та один сміттєвоз для сухої фракції. Для вологої фракції ми залишаємо ті баки, що були, але приводимо їх в порядок: миємо, фарбуємо, клеємо інформаційні наліпки. Цей процес займає певний час, тому ми поступово поширюємо проект по роздільному збору відходів по місту», - розповів директор КУП «ЕкоВін» Володимир Чорновол.

ВИННИЦА.info