26 лют. 2015 10:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

108

0

Вінничанин Мельничук більше не комбат «Айдару», який став «24-м штурмовим батальйоном»

Вінничанин Мельничук більше не комбат «Айдару», який став «24-м штурмовим батальйоном»

 До структури Мінооборони входить «24 окремий штурмовий батальйон», в.о. командира якого є Пташник


Вінничанин Мельничук більше не комбат «Айдару», який став «24-м штурмовим батальйоном»

 У зв’язку із численними запитами ЗМІ щодо ситуації, що склалася в батальйоні, який відомий під назвою «Айдар», Міністерство оборони роз’яснило, що зміна або припинення правових відносин військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом та за призовом осіб офіцерського складу оформлюється письмовими наказами по особовому складу на підставі відповідних документів, перелік та форма яких встановлюються Міністерством оборони України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України.

«На підставі наказу Міністра оборони України від 21.11.2014, відповідно до частини шостої статі 20 Закону України «Про статус народного депутата України», частини четвертої статті 5 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», пунктів 31, 151 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України підполковника Сергія Мельничука, командира 24 батальйону увільнено від займаної посади та прикомандировано до Верховної Ради України із залишенням на військовій службі.

Згідно з наказом командира військової частини А1314, якому підпорядкований 24-й батальйон до тимчасового виконання обов’язків за вакантною посадою командира батальйону приступив підполковник Євген Пташник», - повідомляє прес-служба.

Таким чином позиціювання підполковника Сергія Мельничука як командира 24-й батальйону суперечить вимогам офіційних документів та є дезінформацією суспільства.

Під час приймання справ та посади тимчасово виконуючий обов’язки командира 24-го батальйону підполковник Євген Пташник виявив відсутність печаток та штампів, що унеможливлювало ведення відповідного діловодства у частині. Також 10.12.2014 року фінансові документи військової частини були завірені мастиковою печаткою, яку використовувала невстановлена особа.

З метою запобігання можливих корупційних діянь, фінансових махінацій та зловживань з використанням печаток і штампів 24-го батальйону до спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України було включено заходи щодо анулювання існуючого ідентифікаційного коду й умовного найменування 24-го батальйону та надання йому нових.

Станом на 27.01.2015 року зазначені печатки було отримано відповідною посадовою особою цього підрозділу. Також з метою надання допомоги керівництву у впорядкуванні діловодства, підвищенні штатної дисципліни та соціального захисту особового складу до зазначеного підрозділу було направлено спеціальну комісію.

Виходячи з вищевикладеного офіційно повідомляємо, що на даний час до складу Збройних Сил України входить лише один 24-й батальйон який має повне найменування «24 окремий штурмовий батальйон».

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України просить користуватися лише офіційними джерелами інформації. Усі повідомлення, які розповсюджуються у соціальних мережах та інших сайтах від імені будь-яких підрозділів, що позиціонують себе як підрозділи Міністерства оборони України потребують обов’язкового уточнення у офіційних джерел.

ВИННИЦА.info