5 верес. 2018 13:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

129

0

Вінничанин Мирослав Продан звільнився з посади керівника ДФС України

Вінничанин Мирослав Продан звільнився з посади керівника ДФС України

 Тимчасово посаду займатиме Олександр Власов, який до цього очолював спецпідрозділ податкової поліції «Фантом».


Вінничанин Мирослав Продан звільнився з посади керівника ДФС України

Виконуючий обов’язки начальника Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан подав у відставку за власним бажанням. Кабінет міністрів узгодив рішення. Разом з тим, чиновник повідомив, що братиме участь в конкурсі на зайняття посади.

Про це йдеться на офіційній сторінці Продана у «Фейсбук».

«Сьогодні уряд вирішив оголосити конкурс на посаду голови ДФС. Рішення прогнозоване та очікуване.

Неодноразово відповідаючи на запитання журналістів, я зазначав, що повністю підтримую ідею проведення конкурсу. І що обов’язково планую брати у ньому участь. У моїй команді є не лише стратегія дій та бачення розвитку ДФС. У нас є реальні результати.

За останні 1,5 року і в митній, і в податковій сферах зроблено величезний крок уперед. Електронний реєстр відшкодування ПДВ, автоматизована система блокування ризикових накладних, електронні сервіси, Єдине вікно, стаціонарні сканувальні системи, відновлено взаємодію на міжнародному рівні, налагоджено постійний діалог з бізнесом, перекрито найпотужніші контрабандні схеми, суттєво збільшено надходження до бюджету - це лише частина здобутків нашої команди. Ніколи раніше позитивні процеси у податковій та митній сферах не відбувались настільки динамічно та ефективно.

Чудово розумію, що до конкурсу буде прикута увага суспільства, бізнесу, міжнародних партнерів України. Напевне побачимо спроби політизувати процес. Це й не дивно, бо стрімко набирає обертів передвиборча кампанія. Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконуючого обов`язки голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі. Лише таким чином забезпечимо прозорий та неупереджений процес відбору та високий рівень довіри до результатів конкурсу», - повідомив Мирослав Продан.

Наразі оголошено конкурс на посаду керівника ДФС. Тимчасово посаду займатиме Олександр Власов, який до цього очолював спецпідрозділ податкової поліції «Фантом».

Нагадаємо, що 3 березня 2017 Кaбінет Міністрів поклaв виконaння обов'язків голови Держaвної фіскaльної служби нa зaступникa голови ДФС Мирослaвa Продaнa.

1 липня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження, яким призначив Мирослава Продана виконуючим обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України.

У березні 2016-го Мирослав Продан був переведений на посаду заступника начальника Міжрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників. Начальником Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області став Руслан Осмоловський.

В липні цього року керівнику ДФС у Вінницькій області Осмоловському оголошено про підозру в злочині. За словами генпрокурора Юрія Луценка, у 2014 році нa території м. Вінниця створено стійке ієрaрхічне об’єднaння – злочиннa оргaнізaція, до склaду якої увійшли службові особи оргaнів ДФС.

Вiнниця.info