3 берез. 2015 15:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

96

0

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою

 Виставка вінничанина Анатолія Гайструка. «Миротворча»: колекція боксерських рукавичок з ручною вишивкою


Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою

 У Києві, в мистецькому центрі та Авторській крамниці «RUTA» відбулося офіційне відкриття виставки «Миротворча». На якій представлена колекція боксерських рукавичок з ручною вишивкою вінницького художника та народного майстра Анатолія Гайструка.

Про це повідомляє сайт федерації боксу України.

На виставці представлено 23 пари боксерських рукавичок сувенірного формату, кожна з яких прикрашена вишивкою, характерною для одного з регіонів України.

23 – число, що символізує кількість років незалежності України та кількості її областей, акцентуючи на потребі зміцнення духовних зв’язків поміж усіма частинками нашої країни. Зважаючи на ситуацію в країні художник поставив собі за мету створення та реалізацію мистецьких проектів, що сприяють об’єднанню української нації. Водночас, проект реалізується в контексті актуальної проблеми сучасної культури – розвитку та популяризації національної мистецької спадщини.

 Проект «Миротворчість. Шлях надії» складається з авторських мистецьких робіт Анатолія Гайструка. Першим виробом була боксерська рукавичка на честь перемог українських боксерів на Олімпіаді 2012 у Лондоні. Вона більша за звичну спортивну, декорована вишивкою ручної роботи. Цей виріб зареєстровано у Національному Реєстрі Рекордів України у номінації «мистецтво». Також в рамках проекту представлено браслет «Ружа – зірка миру», що став рекордом в номінації «мистецтво» (2014 р.) як «Відтворення мотиву українського національного орнаменту – зірки-ружі - у ювелірному виробі з використанням найбільшої кількості коштовного каміння».

 Анатолій Гайструк: «Виставка «Миротворча» – це мій внесок у спільну справу боротьби за мир власними розумом та талантом. Своє бачення миротворчості я вирішив висловити через мистецтво, сповнене світла, добра та надії. Хочу зауважити, що на цьому я не зупиняюсь. Є ще багато думок та ідей для продовження та поширення цього проекту, який має соціальну складову також».

 На відкритті виставки був присутній Радник Президента Федерації Боксу України, Генеральний директор Професійного боксерського клубу «Українські отамани» Дмитро Гайструк, який дуже підтримує брата у цій справі, та надихає на створення нових робіт. Колекція рукавичок «Миротворча» також одержала підтримку Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Спілки Народних Майстрів України, а Національним Реєстром Рекордів України вона визнана, як офіційний рекорд.

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою 

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 2 

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 3 

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 4

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 5

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 6

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 7

Вінничанин в столиці представив свою колекцію боксерських рукавичок з ручною вишивкою - фото 8 

ВИННИЦА.info