5 груд. 2014 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

48

0

Вінничанина Ігоря Калєтніка оголосили в розшук

Вінничанина Ігоря Калєтніка оголосили в розшук

 1 грудня цього року йому винесено повідомлення про підозру


Вінничанина Ігоря Калєтніка оголосили в розшук

Генпрокуратура оголосила в розшук екс-віце-спікера Ігоря Калєтніка та екс-депутата Володимира Олійника.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Їм складено повідомлення про підозру за те, що вони 16 січня 2014 року наперед підготували протоколи засідання лічильної комісії Верховної Ради та зазначили у них результати ще не проведеного голосування за "диктаторські закони".Нагадаємо, що раніше Генеральною прокуратурою України вже здійснювались спроби притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності, однак відповідної згоди на це ВРУ не дала.

1 грудня цього року їм винесено повідомлення про підозру, що стало можливим лише після складання народними депутатами України VIІ скликання своїх повноважень.

Після обрання нового складу Верховної Ради України та припинення депутатських повноважень В. Олійника та І. Калєтніка слідчі змогли самостійно скласти відповідні повідомлення про підозру.

Проте, у зв’язку з перебуванням підозрюваних за межами України, слідчим оголошено їх розшук, а Печерським районним судом м. Києва за результатами розгляду клопотань Генеральної прокуратури України надано дозвіл на їх затримання.

Дії колишніх депутатів слідством кваліфіковано як зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

На даний час вживаються заходи, спрямовані на встановлення місця перебування підозрюваних.

ВИННИЦА.info


0
0