6 трав. 2016 10:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

87

0

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували

 На Вінниччині засуджено організатора підпільного цеху 


Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували

 119 тисяч гривень штрафу присуджено мешканцю Могилева-Подільського, який організував за місцем проживання підпільний цех із виготовлення алкогольних напоїв.

Про це повідомляє головне управління ДФС у Вінницькій області.

На початку 2016 року співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області викрито та припинено діяльність підпільного цеху, де масово виготовлялися сурогатні горілка та коньяк під виглядом елітних іноземних брендів. В пластмасовій бочці зловмисник змішував очищену фільтром водопровідну воду зі спиртом та додавав відповідні харчові добавки, таким чином виготовляючи алкогольні напої, за характеристиками схожі до горілки. Незаконно виготовлені алкогольні напої розливав у пластикові дво- і трилітрові пакети та запаковував у картонні упаковки з зображенням відомих іноземних торгових марок, надаючи їм вигляду товарної продукції, що нібито виготовлена в заводських умовах.

В ході санкціонованого обшуку працівниками податкової міліції в приміщенні, де здійснювалося незаконне виробництво, вилучено більше 2 тисяч літрів готової продукції, обладнання та сировина для її виготовлення.

Зібрані в ході досудового розслідування докази свідчили про намір підозрюваного займатись незаконною діяльністю на постійній основі. Натомість власникові нелегального виробництва оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів), кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

Вироком суду підпільного виробника визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого згаданою статтею Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу розміром сім тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 119 тисяч гривень.

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували - фото 2

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували - фото 3

Вінничанина, який вдома «колотив» марки елітних алкогольних напоїв, оштрафували - фото 4

ВИННИЦА.info, фото ГУ ДФС у Вінницькій області