25 січ. 2017 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Вінничанка повернула гроші, які шахрай видурив за купівлю неіснуючого мобільного

Вінничанка повернула гроші, які шахрай видурив за купівлю неіснуючого мобільного

Банк заблокував рахунок афериста, з нього і повернув гроші постраждалій 


Вінничанка повернула гроші, які шахрай видурив за купівлю неіснуючого мобільного

Повернути гроші вкрадені шахраєм, навіть, якщо він впевнений у своїй безкарності – можливо. Це доводить історія вінничанки Анни Журавської. Тиждень тому вона вирішила придбати смартфон через сайт з безкоштовними оголошеннями.

«Хотіла собі телефон, який коштує 20 тисяч гривень. Порадили, що по Інтернету можна купити дешевше. Почала роздивлятися пропозиції. Натрапила на дуже вигідний варіант. Молодий хлопець віддавав такий мобільний лише за 5 000 гривень. Я клюнула на це. Й навіть подумки почала розраховувати, що куплю собі ще на зекономлені гроші», - розповіла Вінниця.info Анна.

Жінка переговорила з продавцем та узгодила деталі.

«Він мені сказав, що має терміново віддати борг. Тому і наважився продавати так дешево. Так, як він з іншого міста, попросив завдаток 500 гривень. За ці гроші б зайнявся поштовою пересилкою. Я повірила. Гроші перевела на його банківський рахунок. Коли прийшла на пошту подивитися стан декларації посилки, мені повідомили, такої немає взагалі. Знову зателефонувала за номером продавця. Слухавку взяла інша людина. Чоловік вибачився, бо нібито, то його син щось наплутав. Гроші пообіцяв  повернути. Я знову повірила. Марно. Бо потім з цього номера мені ніхто не відповідав. Побігла у поліцію писати заяву, там мені відмовили. Бо не така велика сума збитку, і нібито, я сама перерахувала гроші. У відділенні банку, з якого перераховувала гроші, також сказали, нічим допомогти не можуть», - продовжує Анна.

Проте постраждала не склала руки та продовжила шукати методи покарати афериста.

«Ще раз звернулась у банк. Але вже у телефонному режимі на «гарячу» лінію. Там зареєстрували мою скаргу. За дві години зателефонували. Номер картки був зареєстрований за іншим мобільним номером. Мене зв’язали з тим хлопцем, який і був продавцем-шахраєм. Ми з ним переговорили. Розмову інкогніто слухали працівники банку. Через кілька днів до мене знову дзвонять з банку. Як з’ясувалося, на афериста ще  кілька людей поскаржилися. Його рахунок заблокували та повернули мені з нього моїх 500 гривень. Чесно кажучи, не вірила, що це відбудеться. Але, як бачите, той, хто домагається свого, той отримує результат», - зауважила Анна.

Вінниця.info