16 лют. 2015 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

46

0

Вінничанка віддала «ворожкам» 120 тисяч гривень

Вінничанка віддала «ворожкам» 120 тисяч гривень

 Міліція розшукує двох шахрайок, які «зняли порчу» за 120 тисяч гривень


Вінничанка віддала «ворожкам» 120 тисяч гривень

До міліції звернулася 32-річна жінка, яка стала жертвою шахрайства. Вона віддала гроші та золоті прикраси на загальну суму близько 120 тисяч гривень, наче б то, на зняття порчі з її дитини. 

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Аби потоваришувати з потенційною жертвою, яка гуляла з дитиною на вулиці, шахрайки два дні «улещували» жінку. Нові «подружки» обмінялися номерами телефонів, за якими щоразу домовлялися про нові зустрічі. Увесь цей час, зловмисниці в два голоси старанно розповідали про те, що на дитину наслано порчу, від якої малюк може померти вже за місяць. Аби цього не сталося, потрібно було принести з дому усі золоті прикраси та гроші, при цьому нікому нічого не розповідати, інакше «ритуал зняття порчі» не спрацює.

Злякавшись за життя своєї дитини, 32-річна матір виконала усі вказівки шахрайок - жінка принесла цінності замотані у дитячі пелюшки. Забравши цінні речі, аферистки наказали вінничанці тричі обійти будинок, поки вони будуть проводити обряд.

Повернувшись, жінка не побачила ні ворожок, ні грошей з прикрасами. Зрозумівши, що її ошукали, вона звернулась в міліцію.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути пильними при спілкуванні з незнайомими особами. Уникайте будь-яких контактів з громадянами, які пропонують погадати або зняти порчу.

ВИННИЦА.info