19 лип. 2015 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

72

0

Вінниччина готується до відзначення 1000-ліття Володимира Великого

Вінниччина готується до відзначення 1000-ліття Володимира Великого

 По всій території Вінницької області ще з квітня проводиться підготовка до вшанування світлої пам’яті князя 


Вінниччина готується до відзначення 1000-ліття Володимира Великого

17 липня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція щодо відзначення 1000-ліття світлої пам’яті святого князя Володимира Великого - творця середньовічної держави Руси-України.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Участь у заході взяли начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, секретар Вінницького єпархіального управління Української православної церкви о. Владислав Демченко, представник Вінницького протопресвітерства Української греко-католицької церкви о. Григорій Рогацький, представник Вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату о. Микола Мельник.

Розпочинаючи прес-конференцію Ігор Салецький зазначив, що 25 лютого поточного року Президентом України підписано Указ «Про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України». Так, за дорученням голови обласної державної адміністрації по всій території Вінницької області ще з квітня місяця поточного року проводились та проводяться ряд заходів із вшанування світлої пам’яті князя Київського Володимира Великого.

Вищезазначені заходи включали в себе проведення духовно-патріотичних виховних годин у закладах системи освіти Вінниччини, зокрема школах та пришкільних бібліотеках області.

Ігор Салецький повідомив присутнім про те, що основні заходи у зв’язку з вшануванням пам’яті правителя і хрестителя Київської Русі проводитимуться 27-28 липня в м. Києві. В даних урочистостях візьмуть участь і паломники з Вінницької області. В свою чергу, на Вінниччині аналогічні святкування у вигляді пам’ятної академії будуть проведені 24 липня в ККЗ «Плеяда». Окрім того, різними релігійними конфесіями області проводитимуться власні заходи присвячені цій визначній події.

Як повідомив о. Владислав Демченко, у концерті, що відбуватиметься 24 липня візьмуть участь представники різних релігійних конфесій області. Родзинкою концерту стане представлення колективів від православних, католицьких та греко-католицьких конфесій продемонструють свої творчі здібності.

«В дні проведення основних урочистих заходів, а саме 27-28 липня, у кожному храмі нашої єпархії будуть проведені святкові богослужіння. Окрім того, 15 вересня цього року, Браїлівському Свято-Троїцькому жіночому монастирі, під керівництвом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія також відбудеться святкове богослужіння з нагоди вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого за участі не лише Вінницької єпархії, а й за участі гостей з інших країн», - відмітив о. Владислав Демченко.

Ігор Салецький також повідомив, що 25 липня о 15.00 год. у виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею буде презентовано виставку приурочену даній події.

В ході прес-конференції представники релігійних конфесій Вінниччини поінформували присутніх про заходи, які вони організовуватимуть з нагоди відзначення вищезазначеної події. Зокрема, будуть проведені хресні ходи, богослужіння, молебні, виставки, семінари і таке інше.

ВИННИЦА.info