8 лют. 2015 10:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

47

0

Вінниччина найкраще справляється з мобілізацією

Вінниччина найкраще справляється з мобілізацією

 Близько 16 тисяч військовозобов'язаних, які визнані придатними для військової служби і були призвані під час четвертої хвилі мобілізації


Вінниччина найкраще справляється з мобілізацією

Близько 16 тисяч військовозобов'язаних, які визнані придатними для військової служби і були призвані під час четвертої хвилі мобілізації, вже направлені до навчальних центрів для проведення загальновійськової та фахової підготовки, повідомив заступник керівника головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації Президента Олексій Покотило.

Підготовка призваних на службу громадян здійснюватиметься у навчальному центрі "Десна", а також у центрах, що розташовані у Яворові, Житомирі, Василькові, Полтаві, Гайсині.

Щодо перебігу четвертої хвилі часткової мобілізації в різних регіонах України Олексій Покотило повідомив, що найкраща ситуація у Вінницькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях, які виконали заходи на 100, 90 та 80% відповідно. Найгірша - у Харківській, Сумській, Тернопільській та Івано-Франківській.

"У Києві та Київській області значних проблем із заходами в рамках мобілізації немає, повістки доведені до військовозобов'язаних на 80%", - констатував він.

Олексій Покотило також поінформував про проведені перевірки організації роботи щодо призову в Київській, Житомирській та Вінницькій областях, які проводитимуться і в інших областях.

За його словами, в цілому заходи проводяться на належному рівні, але є питання до неналежним ставленням окремих представників місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування до виконання поставлених завдань з низьким рівнем підготовки окремих фахівців військкоматів і відсутністю необхідного досвіду.

ТСН