12 лют. 2016 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

109

0

Вінниччина планує відправити до війська 830 «контрактників»

Вінниччина планує відправити до війська 830 «контрактників»

 З Вінниччини до навчальних центрів потрібно відправити 830 «контрактників»


Вінниччина планує відправити до війська 830 «контрактників»

 До 1 квітня у Вінницькій області повинні відібрати 830 «контрактників».

Про це під час прес-конференції повідомив тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату підполковник Михайло Дзигаленко.

«Підготування військовослужбовців за контрактом, це сьогодні основний напрямок розвитку наших Збройних Сил України. Ми повинні подати до 1 квітня з Вінницької області 830 кандидатів на контрактну службу. Такі завдання отримали й інші області України. Загальна кількість потреб у військовослужбовцях, рядових, сержантах становить близько 17, 5 тисяч», - каже підполковник.

Підполковник М. Дзигаленко наполегливо звертається до голів державних, районних адміністрацій до голів селищних рад з проханням відібрати потрібну кількість «контактників».

 «Якщо ми спільними зусиллями зможемо відібрати на контрактну основу наших земляків, вінничан, то ми матимемо можливість провести в меншій кількості наступну чергу мобілізації», - каже воєнком.

Вінниччина планує відправити до війська 830 «контрактників»

За його словами, якщо з кожного району відібрати по 30 людей, то до 1 квітня буде набрана потрібна кількість «контрактників».

Також він заявив, що під час проведення медичного огляду було виявлено близько 60 % військовозобов’язаних, які мають певні вади із здоров’ям. Більшість цих людей вперше дізналися про свої недуги під час медогляду.

Станом на 12 лютого в навчальні центри вже відправлено 213 людей, з них 7 жінок.

«Я вважаю, чим більше буде жінок в армії, тим більше буде там порядку»,- каже підполковник.

Із Вінниччини контрактники відправлятимуться в навчальні центри у чотири етапи: з 11 по 13 лютого , з 25 по 27 лютого, з 14 по 16 березня, з 29 по 31 березня.

ВИННИЦА.info