22 черв. 2016 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

248

0

Вінниччиною подорожує «Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері

Вінниччиною подорожує «Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері

 «Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері перебуває у Хмільницькому районі


Вінниччиною подорожує «Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері

 Чудотворна подільська ікона Божої Матері «Зіновинська» подорожує храмами Вінниччини.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона чудотворна подільська ікона Божої Матері «Зіновинська», яка знаходиться у храмі с. Шевченкове Літинського району, продовжує хресну ходу по храмах Вінницької єпархії.

З 18 червня по 3 липня ікона перебуватиме в Хмільницькому благочинні. 20 червня, в День Святого ікону зустрічали у Свято-Вознесенському храмі с. Широка Гребля. де настоятелем є благочинний протоієрей Михаїл Шикирун. Разом із духовенством району благочинний звершив Божественну Літургію, молебень перед чудотворною іконою та Хресну ходу навколо храму.

 Довідка

«Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері названа на честь села Зіновинці (нині - с. Шевченка Літинського району Вінницької області), де народився й жив Архієпископ Волинський і Житомирський Модест,де відбулося чудо його зцілення від паралічу в дитинстві. Усе життя Владика зберігав у серці своєму пам'ять про несказану милість Богоматері, яка дарувала йому чудесне зцілення. В знак подяки про чудо Владика прийняв рішення побудувати величний храм у рідному селі Зиновинці Літинського повіту Кам'янець-Подільської єпархії (нині с. Шевченка), присвятивши його Живоначальній Трійці. В 1890 р. на парафіяльному цвинтарі над могилами батьків преосвященного Модеста була зроблена закладка собору. У його фундамент вклали срібний хрест із мощами святих і кілька каменів з Елеонської гори в кипарисовому ящику.

По молитві до Богородиці, одвічної усердної Заступниці християн, біля ікони «Зіновинська» відбувається багато зцілень від фізичних та духовних недугів. Люди, які з щирим серцем та вірою приходять до Божої Матері, отримують, те що просять.

Вінниччиною подорожує «Зіновинська» чудотворна ікона Божої Матері 

ВИННИЦА.info, фото - прес-служба Вінницької єпархії.