22 лют. 2016 13:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Спорт
0

107

0

Вінницька баскетбольна жіноча команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо»

Вінницька баскетбольна жіноча команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо»

 «Вінницькі Блискавки» перемогли чинного чемпіона України «Динамо»


Вінницька баскетбольна жіноча команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо»

 Вінницька баскетбольна жіноча команда вищої професійної ліги України «Вінницькі Блискавки» 20 та 21 лютого провела два домашніх матчі, по результатах яких записала у свій актив дві важливі перемоги.

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

У 1-й день команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо – НПУ» (Київ) з рахунком 72 : 65 (по чвертям: 22 – 16; 19 – 15; 12 – 22 та 19 – 12).

У 2-й здолали «ХДУ-Таврійська зірка» (Херсон), – 78 : 43 (по чвертям: 15 – 10; 20 – 7; 29 – 11 та  14 – 15).

Початок гри змусив дещо похвилюватися, – киянки триочковими кидками і проривами під наш щит швидко довели відрив по очках до 8. Проте наші баскетболістки не розгубилися та й почали активно атакувати, в тому числі і кидками з дальніх дистанцій, і результат чверті 22:16.

У другій чверті «Блискавки» продовжували домінувати і збільшили відрив до 10 очок. Проте у третій чверті все, що накопичили на своєму рахунку, розгубили повністю, – киянки зрівняли рахунок.

У четвертій чверті обидві команди додали в якості гри і в активності, проте «Блискавки» зіграли краще.

– Те, що наша команда у третій чверті дозволила киянкам зрівняти рахунок є декілька причин, – сказав головний тренер «вінницьких «Блискавок»Олександр Аносов. – Зокрема, мої дівчата при такому відриві почали дещо «зупинятися», а гості, навпаки, підсилили свою гру, особливо гравець збірної України Ірина Цекова, яка у підсумку набрала 23 очки. – Проте нічого страшного, і останню чверть мої дівчата провели дуже гідно. – Відмічу, у «Блискавках» теж є гравці збірної України, а саме, – Ірина Жмурко, яку, до слова привітали з днем народження і яка набрала у матчі 16 очок, Оксана Степанюк (26),Сінтіа Омобогундже (14), Вікторія Хом’як (7) та Алла Галецька (5).

Наразі «Блискавки» на 2 місці у турнірній таблиці головного дивізіону «А», з якого з 8 команд 4 найкращі після закінчення решти «дивізійних» матчів в зустрічах «плей – офф» (перша команда з четвертою та друга з третьою) незабаром розіграють медалі чемпіонату. Відрив на сьогодні від 5-го місця становить 6 очок, і реально проглядається участь у боротьбі за медалі. За словами Олександра Аносова, його дівчата налаштовані тільки на перемоги.

Вінницька баскетбольна жіноча команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо» 

Вінницька баскетбольна жіноча команда перемогла чинного чемпіона України «Динамо» - фото 2  

ВИННИЦА.info