5 берез. 2013 20:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Економіка
0

66

0

Вінницька міськрада продасть «з молотка» 80 гектарів у Тяжилові

Вінницька міськрада продасть «з молотка» 80 гектарів у Тяжилові

З першого разу  аукціон не відбувся... 


Вінницька міськрада продасть «з молотка» 80 гектарів у Тяжилові

Вінницька міська рада виставила на продаж через публічний аукціон 80 га землі в східній частині міста. Стартова ціна продажу земельної ділянки у власність визначена експертами і складає 81,5 млн. грн. Земельні торги були заплановані на 5 березня. З першого разу  аукціон не відбувся, оскільки  зареєструвався лише один учасник. Однак, враховуючи те, що потенціальні інвестори проявляють інтерес до вказаної території, міська рада планує провести повторні торги.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Земля, яка виставлена на аукціон, була запроектована у 2007 році під Вінницький індустріальний парк (ВІП), нову промислову територію у східній частині міста з розташуванням одного потужного або декількох сучасних промислових виробництв. Досі розвиток цієї території стримувався через невирішеність інфраструктурних питань. Вінницька міська рада неодноразово зверталась за підтримкою у цьому питанні на державному рівні, однак державні кошти наразі залучити не вдалося. Тому міська рада вирішила залучити інвестора для спільного розвитку цієї території і оголосила аукціон на її продаж. 

В характеристиці земельної ділянки, яка виставлена на земельні торги, чітко виписані містобудівні умови та обмеження у використанні цієї території: вона має використовуватись за цільовим призначенням (промислові потреби); власник зобов’язаний дотримуватись Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», державних будівельних норм, природоохоронного законодавства (зокрема, законів «Про охорону земель», «Про відходи» та ін.); санітарно-захисна зона об’єкту становить 200 метрів.

Міська влада дає «зелене світло» усім потенційним інвесторам, які хочуть працювати на території міста, та гарантує повний супровід під час будь-яких визначених законодавством процедур. Не виняток і виставлена на земельні торги територія – компанія, яка в результаті стане власником, отримає підтримку в реалізації свого інвестиційного проекту. Зі свого боку, після продажу цієї землі, міська рада й надалі сприятиме вирішенню питань підведення інженерних комунікацій до території ВІПу, які також будуть працювати для потреб міста.

Окрім того, в результаті продажу 80 га через аукціон місто отримає кошти, які будуть спрямовані на реалізацію інфраструктурних проектів в різних сферах (житлово-комунальному господарстві, системі транспорту, містобудуванні та ін.). Також щорічно міський бюджет отримуватиме додаткові надходження від сплати земельного податку в розмірі близька 1 млн. грн.

Земельні торги з продажу земельної ділянки промзони мікрорайону «Східний» були заплановані на 5 березня. Для їх проведення, відповідно до чинного законодавства, на основі відкритого конкурсу була залучена в якості виконавця львівська ПП «Фірма «СОМГІЗ». Однак, в день проведення торгів виявилось, що зареєструвався лише один учасник. Згідного закону, торги в цьому разі не проводяться, і їх переможець не визначається. Але наявність навіть одного учасника свідчить про потенційний інтерес інвесторів до даної території.

Наразі відомо, що підприємство, яке взяло участь у торгах 5 березня, працює в агропромисловому секторі.

Враховуючи виявлений інтерес потенційних інвесторів, Вінницька міська рада планує провести аукціон повторно. Очікується, що торги відбудуться у квітні.

ВИННИЦА.info

 


0
0