30 груд. 2018 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

58

0

Вінницька міськрада відповіла на петицію щодо порушень правил паркування у місті

Вінницька міськрада відповіла на петицію щодо порушень правил паркування у місті

 Вінницька міськрада відповіла на петицію щодо порушень правил паркування у місті 


Вінницька міськрада відповіла на петицію щодо порушень правил паркування у місті

 28 грудня Вінницька міська рада відповіла на звернення вінничан, де вони просили звернути увагу на порушення правил паркування у місті. У мерії зазначили, що на даний час у виконавчих органах міської ради не визначено орган, на який буде покладати повноваження контролю за паркуванням транспортних засобів на території міста. 

«Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» виконавчі органи сільських, селищних, міських рад уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення в частині паркування транспортних засобів.

Вищезазначеним Законом передбачено надати уповноваженим органами місцевого самоврядування інспекторам з паркування право притягати до відповідальності порушників правил зупинки-стоянки автомобілів в межах відповідного населеного пункту, якщо це порушення зафіксоване в режимі фотозйомки/відеозапису.

При цьому, даний Закон виключає конкуренцію повноважень між поліцією та інспекторами з паркування щодо розгляду одних і тих же адміністративних правопорушень. І поліцейський і інспектор з паркування при фіксації правопорушення зобов‘язується роздрукувати копію постанови або спеціальне повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності і залишити її на лобовому склі, що буде сигналом для іншої посадової особи про те, що відповідного порушника вже притягнуто до відповідальності. Крім цього, інформація про відповідні правопорушення разом із фото-відеодоказами з відповідною перевіркою надходитиме до єдиного Реєстру адміністративних правопорушень, що унеможливить притягнення однієї особи двічі за одне і те саме правопорушення.

Але, на даний час у виконавчих органах міської ради не визначено орган, на який буде покладатись повноваження контролю за паркуванням транспортних засобів на території міста.Одночасно повідомляємо, що на сьогоднішній день у разі фіксації порушень паркування транспортних засобів міським ситуаційним центром надається оперативна інформація на адресу Управління патрульної поліції у Вінницькій області для вжиття відповідних заходів до правопорушників», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, вінничани зареєстрували петицію, де просили міську раду звернути увагу на порушення правил паркування у місті, бо це створює незручності для громадського транспорту та жителів міста.

Вінниця.info