8 жовт. 2010 11:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

32

0

Вінницька "Нива" увійшла у трійку лідерів першої ліги

Вінницька "Нива" увійшла у трійку лідерів першої ліги

Переграв у домашньому матчі алчевську "Сталь" із рахунком 2:1 вінницькі футболісти набрали 27 очок й перемістилися на третю сходинку турнірної таблиці Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги


Вінницька "Нива" увійшла у трійку лідерів першої ліги

Переграв у домашньому матчі алчевську "Сталь" із рахунком 2:1 вінницькі футболісти набрали 27 очок й перемістилися на третю сходинку турнірної таблиці Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги.

Зі стартових хвилин зустрічі алчевські футболісти розпочали штурм воріт нашої команди. На 23 хвилині гравець «Сталі» Олександр Яскович виконав навісну передачу у штрафний майданчик вінничан, після чого м’яч по непередбачуваній траєкторії летів під самісіньку перекладину воріт. Вибивши кулаками м’яч на кутовий, Василь Скибенко ліквідував загрозу біля власних воріт.

А через дві хвилини голкіпер «Ниви» знову продемонстрував свою майстерність, надійно зафіксувавши м’яч у свої руках після виконання штрафного удару гравцем «Сталі».

Воротареві гостей також не доводилося нудьгувати у першому таймі. Так, на 33 хвилині зустрічі після передачі Вадима Бовтрука на вістрі атаки опинився Дмитро Козьбан, удар якого парирував воротар гостей, проте боковий арбітр матчу у цьому епізоді вгледів положення поза грою.

Три хвилини потому все той же Дмитро Козьбан втратив чергову нагоду відкрити рахунок у матчі. Отримавши пас від Сергія Герасимця, наш нападаючий спробував перекинути м’яч через голкіпера «Сталі», котрий залишив ворота. Вболівальники вже були готові викрикнути – «Гол!», проте м’яч як зачарований пролетів над перекладиною. Створивши ще кілька небезпечних моментів, гравці обох команд пішли до роздягалень.

Після перерви гравці «Ниви» прибрали ініціативу до своїх ніг. На початку другого тайму зустрічі Вадим Бовтрук вийшов на побачення з голкіпером «Сталі». Але у вирішальний момент замість того, щоб завершити атаку, прийняв інше рішення – віддав пас, який перехопили захисники алчевської команди.

Своєю територіальною перевагою вінницькі футболісти сповна скористалися на 64 хвилині матчу. Гравець «Сталі» збив у власному штрафному майданчику захисника «Ниви» Сергія Вороніна. Арбітр матчу, не роздумуючи, вказав на одинадцятиметрову позначку. А суддівський вирок виконав Сергій Герасимець, забивши сьомий гол у чемпіонаті.

Алчевці спробували відновити рівновагу у матчі, всією командою пішовши у атаку. Така самовпевненість зіграла злий жарт з підопічними головного тренера Анатолія Волобуєва.

Чергова спроба гравців «Сталі» у війти до штрафного майданчика «Ниви» обернулася контрвипадом вінничан. Автор першого голу, обігравши кілька захисників на лівому фланзі, приблизився до воріт суперника і завдав удару правою ногою. Допомогти своєму голкіперу справитися з підступним ударом спробував Богдан Кондратюк. М’яч після дотику захисника перетнув лінію воріт.

Після другого голу вінницькі вболівальники не приховували своїх емоцій – запускали кілька разів «хвилю», не жаліли власного голосу, вигукуючи: «Нива, треба третій гол!»

Все ж таки третього голу вболівальники дочекалися, але був він забитий не нашими гравцями. Граючи вдесятьох (другу жовту картку отримав Віталій Гавриш і покинув поле), «сталевари» заробили право на штрафний удар: темношкірий Нгаха Пунгу Колінс Стробель елегантним ударом встановив остаточний рахунок у матчі.

 

За матеріалами "20 хвилин"


0
0