28 верес. 2010 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

30

0

Вінницька область боротиметься з нелегальною зайнятістю

Вінницька область боротиметься з нелегальною зайнятістю

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига вимагає активізувати боротьбу із нелегальною зайнятістю


Вінницька область боротиметься з нелегальною зайнятістю

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига вимагає від контролюючих органів активізувати боротьбу із нелегальною зайнятістю.

Про це повідомила помічник голови Вінницької облдержадміністрації Ірина Кравченко.

«В області масово поширене незаконне отримання допомоги по безробіттю. Люди стоять на обліку в центрах зайнятості і паралельно працюють нелегально. Отримують гроші і тут, і там», - підкреслив голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига.

Губернатор наголосив, що приховане безробіття тягне за собою відсутність відрахувань до Пенсійного фонду, податків, пенсій, стажу та соціального захисту у тіньових працівників.

М.Джига повідомив, що наразі статус безробітного мають 17 тис. жителів області, і особливо гостро проблема стоїть по сільському населенню. «Тільки 10% працездатних селян офіційно працюють. Разом з тим, виручка за здану сільгосппродукцію ніде не обліковується і не враховується в доходи громадян», - сказав М.Джига.

Він повідомив, що щороку селяни отримують близько мільярда гривень, що становить майже 15% від загального фонду оплати праці по Вінницькій області. Згідно ж статистикою, 40% працюючих вінничан отримують зарплату до 700 грн.

У зв’язку з цим М.Джига вимагає активізувати боротьбу із нелегальною зайнятістю тому що нелегальна зайнятість та виплата зарплат у «конвертах» перешкоджає економічному розвитку регіону.

Контролюючі органи, на його думку, повинні активніше долучатися до виявлення як недобросовісних роботодавців, так і нелегальних працівників.

 

ВИННИЦА.info


0
0